شهر باکو پایتخت کشور جمهوری آذربایجان، در شرقی‌ترین قسمت قاره‌ی اروپا و بزرگترین شهر و بندر کشور جمهوری آذربایجان می‌باشد. این شهر نفت خیزترین شهر قاره‌ی اروپاست و به دلیل برخورداری از آب و هوای مساعد، جاذبه‌های طبیعی فراوان، آثار تاریخی بسیار زیبا و... بسیار مورد توجه گردشگران سراسر دنیاست. از ایران نیز همه ساله توریست‌های بسیاری به قصد گردش، به باکو سفر می‌کنند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در مورد ویزای شهر باکو (آذربایجان) و موضوعات مربوط به آن توضیحاتی ارائه دهیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ویزای باکو

ویزای باکو انواع مختلفی دارد اما به دو دسته‌ی کلی ویزای ورود و ویزای ترانزیت تقسیم می‌‌شود که در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم:

ویزای ورود

ویزای ورود نوعی ویزاست که پس از اخذ آن شخص می‌تواند به کشور جمهوری آذبایجان وارد و تا مدتی معلوم در آن ساکن شود، این ویزا خود به دو نوع ویزای ورود عادی و ویزای کثیرالورود تقسیم می‌گردد:

  • ویزای ورود عادی

 با ویزای ورود عادی شخص می‌تواند فقط یک بار به کشور جمهوری آذربایجان وارد شده و در صورت خروج از این کشور برای ورود دوباره باید ویزای جدید بگیرد، مدت اعتبار این ویزا از تاریخ صدور ۳ ماه (۹۰ روز) و مدت اقامت بر اساس آن ۱ ماه (۳۰ روز) می‌باشد، ویزای توریستی، ویزای کار، ویزای تحصیلی و ویزای تجاری در این دسته قرار می‌گیرند. ویزای ورود عادی را به دو صورت حضوری و الکترونیکی می‌توان دریافت کرد، در روش حضوری شخص باید در سفارت جمهوری آذربایجان حضور یافته و مراحل اخذ ویزا را شخصا انجام دهد، در این صورت ۷ تا ۱۰ روز کاری طول می‌کشد تا ویزا آماده شود و در نهایت ویزا به صورت برچسبی به پاسپورت شخص الصاق می‌گردد که اصطلاحا به آن ویزای لیبل می‌گویند. شرایط لازم برای اخذ این ویزا عبارتند از:

  1. پاسپورت حداقل ۷ ماه اعتبار داشته باشد
  2. شخص در گذشته از ورود به آذربایجان منع نشده باشد
  3. در پاسپورت شخص مهر ورود به ارمنستان نباشد

مدارک لازم برای اخذ ویزای لیبل از این قرار است:

  1. اصل پاسپورت شخص که باید حداقل ۷ ماه اعتبار داشته باشد
  2. ۱ قطعه عکس ۴*۳ جدید با زمینه‌ی سفید
  3. هزینه‌ی ویزای لیبل که به صورت دلاری یا ریالی باید پرداخت شود و مقدار آن با توجه به قیمت دلار متغیر است
  4. رزرو بلیط رفت و برگشت
  5. رزرو هتل

اما در روش الکترونیکی که از سال ۲۰۱۳ و برای برخی کشورها مثل ایران، ترکیه و اغلب کشورهای اروپایی انجام می‌شود، نیازی به حضور شخص در سفارت جهموری آذربایجان نیست و فرد می‌تواند با ثبت نام در سامانه و پر کردن فرم مورد نظر مراحل اخذ ویزا را به صورت کاملا غیر حضوری انجام دهد. اگر شخص روش آنلاین عادی را انتخاب کند ۳ تا ۵ روز کاری و اگر روش آنلاین فوری را انتخاب نماید ۲۴ ساعت آماده شدن ویزا زمان می‌برد و غیر از تصویر واضح پاسپورت به مدرک دیگری نیاز نیست. برخی با توجه به راحت و سریع‌تر بودن روش آنلاین به این روش علاقه دارند اما عده‌ای تمایل دارند مهرویزای کشورهای مختلف برای گرفتن ویزای شنگن در پاسپورتشان باشد.

ویزای باکو

  • ویزای کثیرالورود

ویزای کثیرالورود یا ویزای مولتی آذربایجان نوعی ویزاست که مدت اعتبارش از تاریخ صدور ۱ سال و مدت زمان مجاز اقامت در آذربایجان بر اساس آن ۶ ماه می‌باشد، در این مدت شخص می‌تواند به تعداد نامحدود به جمهوری آذربایجان وارد و از آن خارج شود و آماده شدن آن حدودا ۲ هفته زمان می‌برد. مدارک لازم برای اخذ ویزای کثیرالورود عبارتند از:

  1. اصل پاسپورت که اعتبار آن باید ۳ ماه از مدت اعتبار ویزای مورد نظر بیشتر باشد
  2. ۱ قطعه عکس ۴*۳ با زمینه‌ی سفید
  3. هزینه‌ی ویزا بر اساس نرخ دلار و به صورت دلاری یا ریالی

ویزای باکو

ویزای ترانزیت

ویزای ترانزیت نوعی ویزا مخصوص اتباع خارجی و افرادی است که تابعیت کشور جمهوری آذربایجان را ندارند، این افراد می‌توانند برای عبور از آذربایجان و وارد شدن به یک کشور دیگر ویزای ترانزیت بگیرند. مدت اعتبار این ویزا حداکثر ۳۰ روز و مدت اقامت در آذربایجان بر اساس آن حداکثر ۵ روز است که این مدت با توجه به عواملی از جمله وسیله‌ی نقلیه‌ی شخص‌ و مسیری که شخص از آن استفاده می‌کند و همچنین زمانی که برای عبور از آذربایجان به آن نیاز دارد تعیین می‌شود.‌ برای اخذ ویزای ترانزیت به مدارک زیر نیاز است:

  1. اصل پاسپورت با حداقل ۷ ماه اعتبار
  2. ۱ قطعه عکس ۴*۳ با پس زمینه‌ی سفید
  3. تهیه‌ی بلیط
  4. هزینه‌ی ویزا به صورت دلاری یا ریالی و با توجه به نرخ روز دلار

ویزای باکو

به چند نکته در مورد ویزای باکو (آذربایجان) توجه کنید:

  • اگر فرد تا مدت ۳ ماه که ویزایش اعتبار دارد به هر دلیلی از آن استفاده نکند پس از این مدت ویزای او دیگر اعتبار نخواهد داشت، باید مجددا ویزا بگیرد و وجهی که پرداخت کرده به هیچ عنوان به او بازگردانده نمی‌شود.
  • اگر فردی در آذربایجان باشد و اعتبار ویزایش تمام شود و بخواهد دوباره ویزا بگیرد نمی‌تواند از داخل خود آذربایجان اقدام به اخذ ویزا کند و برای گرفتن ویزا باید از آذربایجان خارج شده و در کشور دیگری مثل گرجستان برای اخذ ویزا اقدام کند.
  • امکان اخذ ویزای الکترونیکی برای شهروندان ایرانی، ‌ترکیه‌ای و اکثر کشورهای اروپایی وجود دارد، اما بقیه‌ی افراد از سایر کشورها باید به صورت حضوری ویزا بگیرند.
  • افرادی که نمی‌توانند به صورت الکترونیکی برای اخذ ویزا ثبت نام کنند، باید هنگامی که برای گرفتن ویزا به سفارت مراجعه می‌کنند یک دعوت نامه‌ی رسمی از اتباع آذربایجان داشته باشند، در غیر این صورت نمی‌توانند ویزای آذربایجان بگیرند.
  • هزینه‌ی ویزای آنلاین فقط از طریق کارت‌های بین المللی مثل مستر کارت، ویزا کارت و... قابل پرداخت است.
  • به دلایلی از جمله عدم تطابق اطلاعات شخص با اطلاعات ثبت شده در فرم ویزا، سابقه‌ی ممنوع الورود بودن به آذربایجان، وجود تعداد زیاد مهر ورود به ارمنستان در پاسپورت و...، ممکن است ویزا برای شخص صادر نشود.
  • در مرز هوایی آذربایجان و در فرودگاه حیدر علی‌اف برای توریست‌ها ویزا صادر می‌شود اما در مرز زمینی به هیچ عنوان ویزایی صادر نمی‌گردد و افراد باید قبل از زمان سفر برای گرفتن ویزای خود اقدام کنند.
  • اگر فردی بخواهد بیشتر از ۱۰ روز در آذربایجان اقامت کند ضمن داشتن ویزا باید اطلاعات شخصی خود را در سامانه‌ی وزارت خارجه ثبت کند یا به اداره‌ی مهاجرت باکو مراجعه نماید، ‌در غیر این صورت با جریمه‌ی ۴۰۰ مناتی مواجه شده و حتی احتمال دارد تا ۵ سال از ورود به باکو منع شود.
  • اگر شخص بخواهد بیش از مدت اعتبار ویزا در آذربایجان بماند اگر طی ۱۵ روز اول در سامانه‌ی قیدیات باکو اطلاعات محل اقامت خود را ثبت کند ۴۰۱ منات جریمه شده و ممکن است تا ۵ سال از ورود به آذربایجان منع شود، اما اگر پس از ۳۰ روز این کار را انجام دهد مشمول جرایم بیشتر و حتی دیپورت خواهد شد.

در این مقاله شما را با چگونگی اخذ ویزای باکو (آذربایجان) آشنا کرده و در این باره توضیحاتی ارائه دادیم، در صورتی که قصد داشتید به کشور زیبای آذربایجان یا شهر باکو سفر کنید به قسمت آذربایجان یا باکو در سایت ما سر بزنید.

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.

نظر، تجربه و سوال خود را بنویسید.

با ثبت نظر خود در مورد این تور، به دیگر مسافران برای داشتن تجربه بهتر کمک کنید.

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
بستن

نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید