ترکیه کشوری بسیار زیبا و پرطرفدار است که با کشور عزیزمان ایران، مرز زمینی دارد و به همین خاطر، روشهای مختلفی برای سفر به این کشور وجود دارند که میتوانید با توجه به سلیقه، شرایط و بودجه خود، یکی از این روشها را انتخاب کنید. بسیاری از افراد استفاده از پرواز هوایی را ترجیح میدهند. در این روش شما با کمترین خستگی و در کوتاهترین زمان به مقصد مورد نظرتان در ترکیه خواهید رسید و معمولا طول پرواز بین تهران تا شهرهای مختلف ترکیه بیش از سه ساعت نیست. اما برخی از افراد ترس از پرواز دارند و روشهای زمینی را ترجیح میدهند. خوشبختانه برای سفر زمینی به ترکیه نیز راههای متفاوتی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده نمایید. بعضی مسافران با اتوبوسهای جهانگردی عازم ترکیه میشوند و برخی دیگر ماجراجویی را انتخاب میکنند و سفر با ماشین شخصی به ترکیه را برمیگزینند. در اینجا قصد داریم تا یک راهنمای جامع و کامل به عزیزانی که قصد سفر با ماشین شخصی به ترکیه دارند، ارائه کنیم. پس با ما همراه باشید و اگر به دنبال ماجراجویی هستید، این مقاله را از دست ندهید.
در اینجا قصد داریم تا شما را با مسائلی که پیش از تصمیم به سفر باید از آنها آگاه باشید، آشنا کنیم. سفر با ماشین شخصی به ترکیه، یک ماجراجویی کامل و البته سفری سخت است که باید انتظار مسیری طولانی را در آن داشته باشید. معمولا کسانی این نوع سفر را انتخاب میکنند که به دنبال تجربه یک سفر طولانی، همراه با دیدن مناظر مختلف و بازدید از شهرهای گوناگون در طول راه هستند. اگر ترجیح میدهید که سریعتر به مقصد برسید یا اینکه به فکر کاهش هزینههای سفر خود هستید، استفاده از وسیله شخصی برای سفر به ترکیه، بدترین انتخاب ممکن برای شما خواهد بود. از مرز بازرگان تا استانبول حدود 1550 کیلومتر فاصله است. این یعنی اگر شما با سرعت متوسط 100 کیلومتر در ساعت بدون توقف به حرکت خود ادامه دهید، بعد از حدود 16 ساعت به شهر استانبول خواهید رسید. البته معمولا انجام این کار اصلا شدنی نیست و چنین حجم از رانندگی، آن هم با این سرعت بسیار خسته کننده خواهد بود.
اگر از تهران قصد حرکت به سمت استانبول یا شهرهای دیگر ترکیه را دارید، باید ابتدا خودتان را به یکی از سه مرز مشترک ایران و ترکیه برسانید. این فاصله نیز به خودی خود حدود 500 تا 700 کیلومتر است و این یعنی شما باید حدود شش تا هشت ساعت مسیر داخلی را نیز به فاصله سفر خود اضافه کنید. در نتیجه باید انتظار این را داشته باشید که حداقل حدود یک روز کامل را در راه بگذرانید تا به مرز برسید. البته در مرز حتما باید منتظر معطلیهای طولانی مدت برای چک کردن پاسپورت، گشتن ماشین و از این قبیل مسائل باشید. به علاوه اینکه هزینه بنزین در ترکیه، کاملا بر اساس قیمت روز متغیر است. اما به صورت میانگین، بنزین ترکیه حدود یک دلار به ازای هر لیتر قیمت دارد و در طول مسیر خبری از جایگاه CNG نیست! این یعنی شما باید بین 13 تا 15 هزار تومان به ازای هر لیتر بنزین پرداخت کنید پس حتما بودجه زیادی را برای بنزین کنار بگذارید.
در سفر با ماشین شخصی به ترکیه باید مسائل زیادی را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال امکان بروز سوانح رانندگی بسیار زیاد است. در این سفر راننده بسیار خسته میشود و ممکن است به خاطر عدم شناخت قوانین راهنمایی و رانندگی در ترکیه، چندین و چند بار در طول مسیر جریمه شوید. پرداخت این جریمهها را نمیتوانید پشت گوش بیاندازید و پیش از خروج از مرز، باید همه آنها را پرداخت نمایید. به همین خاطر، راننده این سفر باید فردی آرام، صبور، ماجراجو و خستگی ناپذیر باشد. برخی در مورد امنیت جادههای ترکیه کمی اغراق میکنند. نمیتوان امنیت این جادهها را کاملا تضمین کرد. خب ترکیه هم همانند هر کشور دیگری خلافکار دارد، به همین خاطر بهتر است شبها را در نزدیکترین شهر اقامت کنید و سپس در ساعات ابتدایی صبح به مسیر خود ادامه دهید. اگر با تمامی این مسائل مشکلی ندارید و باز هم در مورد تصمیم خود ثابت قدم هستید، در ادامه به شما یک راهنمای کامل در مورد سفر به ترکیه با ماشین شخصی ارائه میدهیم.
در گام اول شما باید مدارک لازم برای سفر زمینی همراه با ماشین شخصی به ترکیه را آماده کنید. خوشبختانه برای مسافران ایرانی، سفر به ترکیه نیاز به اخذ ویزا ندارد و هر ایرانی تنها با پاسپورت خود میتواند تا دو ماه در کشور زیبای ترکیه اقامت داشته باشد. اما شما به جز پاسپورت و ویزا، نیاز به مدارکی همچون بیمه نامه شخص ثالث ترکی، گواهینامه بین المللی و کاپوتاژ خودرو خواهید داشت. در اینجا به شما نشان میدهیم که چطور باید این مدارک را به دست آورید.
در حال حاضر اگر بخواهیم از ابتدا یعنی بخش داخلی سفر شروع کنیم، باید یکی از سه مرز مشترک بین ایران و ترکیه را انتخاب نمایید. برای شروع سفر شما، سه مرز بازرگان، سرو و رازی وجود دارند که میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. مرز سرو و رازی شبانه روزی نیستند و در همه ساعات نمیتوانید از آنها استفاده نمایید. اما مرز بازرگان به صورت 24 ساعته فعالیت میکند و به همین خاطر، بسیاری از مسافران، مرز بازرگان را انتخاب میکنند. مرز سرو در مناطق کوهستانی قرار دارد و بهتر است در ایام زمستان به هیچ وجه این مرز را برای شروع سفر خود انتخاب نکنید تا پشیمان نشوید. مرز رازی در ایام پیک مثل تعطیلات نوروز، شلوغی کمتری دارد و گزینه مناسبی خواهد بود.
از مرز بازرگان، بهترین مسیر به این ترتیب خواهد بود: ابتدا ارزوم، سپس ارزنجان، سپس سیواس، بعد از آن به سمت نیوشهیر میروید. از آنجا با دنبال کردن تابلو شهر قونیه، خودتان را به آنجا میرسانید و میتوانید از موزه مولانا نیز بازدید نمایید. سپس به شهر سید و بعد از آن به آنتالیا خواهید رسید. اگر بخواهید مسیر را به سمت استانبول یا ازمیر ادامه دهید، باید به فتحیه رفته و از آنجا به ازمیر تغییر مسیر دهید. از ازمیر نیز با دنبال کردن تابلوهای راهنمایی به استانبول خواهید رسید. از استانبول تا آنکارا نیز یک اتوبان دو بانده وجود دارد که میتوانید در صورت تمایل از آن برای رسیدن به آنکارا استفاده کنید.
خب همراهان عزیز، نظر شما در مورد سفر به ترکیه با ماشین شخصی چیست؟ آیا شما حاضر هستید این نوع سفر را انتخاب کنید؟ به نظر شما این سفر برای چه کسانی مناسب است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید که ما بیصبرانه منتظر دیدن نظرات شما عزیزان همراه هستیم.
کلیه حقوق این وبگاه متعلق به سایت کایت است.
Designed by ParganSystem
پیام خود را بنویسید