لیست مطالب
دامغان یکی از شهرهای مهم استان سمنان است که تاریخی پربار و طبیعتی بی نظیر دارد، این شهر را با پستههای خندان آن میشناسند. دامغان در مسیر جادهی تهران مشهد قرار دارد و همه ساله میزبان هزاران گردشگری است که برای سفر به مشهد و زیارت امام هشتم از این شهر عبور میکنند. از آنجا که انتخاب بسیاری از افراد برای سفر دامغان است، تصمیم گرفتیم در این مقاله راهنمای کاملی برای سفر به دامغان در اختیارتان قرار دهیم تا سفر خوبی به این شهر داشته باشید، پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید : آشنایی با سایت تاریخی تپه حصار
آشنایی با شهر دامغان
دامغان یکی از شهرستانهای استان سمنان در شمال شرقی ایران است که از شمال به رشته کوههای البرز و از جنوب به دشت کویر محدود میشود، ارتفاع این شهرستان از سطح دریا 1230 متر است. دامغان شهری است با نزدیک به 60 هزار نفر جمعیت که مسلمان شیعه هستند و به زبان فارسی با گویش خراسانی صحبت میکنند، البته شهرهای شمالی این منطقه به زبان مازنی، شهرهای جنوبی با زبانی نزدیک به زبان مناطق مرکزی و شهرهای شرق شهرستان به گویش شاهرودی حرف میزنند. دامغان از نظر تاریخی اهمیت ویژهای دارد و قدمت آن به زمان پارتها میرسد، این شهر در زمان اشکانیان به عنوان پایتخت ایران انتخاب شد و از همان زمان بود که مورد توجه مضاعف قرار گرفت. هرچند آثار ارزشمندی از دورههای مختلف هخامنشی، ساسانی، اشکانی و قاجار نیز در این شهر یافت شده است. یونانیهای دامغان را "هکاتم پولیس" به معنای شهر دارای بیش از 4 دروازه مینامیدند، زرتشتیها به آن "ده مغان" میگفتند و در زمان پس از اسلام نیز به "شهر قومس" معروف شد.
آب و هوا و بهترین زمان سفر به شهر دامغان
همانطور که در قسمت قبل گفته شد، دامغان از شمال به کوههای البرز و از جنوب به دشت کویر میرسد، این همسایگی باعث شده که شمال و جنوب این شهرستان آب و هوای کاملا متفاوتی را تجربه کنند. به طوری که دامغان در شمال دارای آب و هوای معتدل کوهپایهای و در جنوب دارای آب و هوای گرم و خشک است، در سفر به این شهر ممکن است در یک روز چند وضعیت آب و هوایی را تجربه کنید. بهترین زمان سفر به دامغان تمام فصل بهار و اوایل فصل پاییز است، در این زمانها هوای شهر بسیار معتدل و دلپذیر بوده و جذابیتهای آن را چندین برابر میکند. البته از آنجا که شمال دامغان به کوه البرز نزدیک است، هوای خنکتری داشته و میتوان در آن روزهای تابستان را با هوای معتدل گذراند. بهتر است در تابستان به جنوب دامغان سفر نکنید، چرا که بادهای گرمی که از سمت دشت کویر به این شهر میوزند، هوای آن را به شدت گرم و خشک و شاید غیر قابل تحمل میکنند.
پیشنهاد ما به شما : تورهای دو روزه کایت
جاذبههای گردشگری شهر دامغان
دامغان از جمله شهرهای ایران است که هم جاذبههای طبیعی بسیاری دارد و هم جاذبههای تاریخی متعدد، در ادامه به معرفی تعدادی از این جاذبهها میپردازیم:
جنگل سیاهخانی: جنگل سیاهخانی در شمال دامغان و در مرز مازندران واقع شده، این جنگل پوشش گیاهی انبوه و گونههای جانوری متعددی دارد که به لطف ناشناخته ماندن جنگل، فعلا در آرامش زندگی میکنند. در طول مسیر جنگل سیاهخانی یک رودخانهی دائمی و چند آبشار وجود دارد، همچنین با رفتن به ارتفاعات نزدیک جنگل میتوان تجربهی جذابی از کوهنوردی در فضایی سرسبز را به دست آورد.
چشمه قل قل: چشمه قل قل یکی از مهمترین و معروفترین جاذبههای دامغان است که چون آب آن قل قل میکند به این نام شهرت یافته، این چشمه دارای آبی زلال و معدنی است که در گذشته منبع تامین آب مورد نیاز مردم منطقه بوده و امروزه به محلی برای تفریح گردشگران تبدیل شده است.
کاروانسرای قوشه: یکی از زیباترین جاذبههای تاریخی دامغان، کاروانسرای قوشه است، این مکان یک بنای 4 ایوانی است که از بیرون به شکل 4 ضلعی و از داخل به صورت 8 ضلعی دیده میشود. قدمت این بنا به دورهی صفویه برمیگردد و با آجرکاریها، گچبریها و چند آب انباری که در نزدیکی آن قرار دارند به یک جاذبهی پرطرفدار تبدیل شده است.
برج طغرل: برج طغرل یکی از شاهکارهای دامغان است که به برج مهماندوست هم شهرت دارد، این برج طاق نماهای زیبا و آجرکاریهای چشم نوازی دارد و به برج طغرل شهرری بسیار شبیه است. در نزدیکی برج طغرل دامغان تپهی باستانی مهماندوست و قبرستان روستای مهماندوست قرار دارند که میتوان از آنها نیز بازدید کرد.
از دیگر مکانهای گردشگری دامغان میتوان چشمه علی، مسجد تاریخانه، برج چهل دختران، گنبد زنگوله، تپه حصار، قلعهی دولت آباد، کاروانسرای سپهسالار امیریه، قلعهی گردکوه، قلعهی مهرنگار، قلعه زرد، دیوار بارو، عمارت صدیق، خانهی لطفی، روستای دروار، آبشار نیزوا، چشمهی انگورستانی، دریاچهی نمک، غار شیربند، غار چاه دیو، تنگ زندان، سد شاهچراغی و بسیاری جاذبههای دیگر را نام برد.
حمل و نقل در شهر دامغان
دامغان مترو ندارد و گردشگران میتوانند برای جابجایی در داخل آن از تاکسی یا اتوبوس استفاده کنند. ایستگاههای اتوبوس متعددی در دامغان وجود دارد و هزینهی آن نیز کم است، اما تاکسی برای جابجایی راحتتر است فقط کرایهی آن از اتوبوس بیشتر میباشد.
سوغات شهر دامغان
قطعا مهمترین و معروفترین سوغات دامغان، پستهی این شهر است که به دلیل موقعیت جغرافیایی آن از کیفیت بالایی برخوردار میباشد، اما باقلوای دامغانی، حلوای برنج، حلوای شیره، تره حلوا، سمنو و برشتوک دیگر سوغات خوراکی دامغان هستند. این شهر صنایع دستی گرانبهایی هم دارد که از آنها با عنوان سوغات دامغان یاد میشود، محصولاتی همچون ظروف سفالی، قالی، جاجیم و گلیم دامغان.
رستورانهای شهر دامغان
دامغان از جمله شهرهایی است که غذاهای سنتی و محلی بسیار خوش طعمی دارد، تعدادی از این غذاها عبارتند از: مانی پلو، خورشت کدو گردو، سبزی پلوی دامغانی، خورشت هویج و پسته، خورشت گردو اسفناج و ماست جوش دامغانی. این غذاها و غذای سایر شهرهای ایران در رستورانهای معروف دامغان مانند رستوران پویه، رستوران زیتون، رستوران آراخان، اکبر جوجهی دامغان، رستوران باباحیدر، رستوران دایی جواد، رستوران قاجاریه و رستوران هتل جهانگردی دامغان سرو میشود. در دامغان فست فودهای بسیاری مانند کوک، سورنا، بوف، پاردیک، رابو، کنج و منسوبی وجود دارد که در آن ساندویچ و پیتزاهای خوشمزهای به میهمانان ارائه میگردد.
مراکز خرید شهر دامغان
برای خرید در دامغان هم میتوانید از بازارهای سنتی این شهر استفاده کنید و هم از مراکز خرید مدرن آن، مرکز خرید خندق، مرکز خرید خلیج فارس، مرکز خرید عقیق و مرکز خرید مطلب خان تعدادی از مراکز خرید مدرن دامغان هستند، بازار سرپوشیدهی دامغان که قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد و همچنین دوشنبه بازار دامغان محلی برای خرید سوغات و آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم این شهر میباشند.
هتلهای شهر دامغان
دامغان شهر چندان بزرگی نیست، به همین دلیل هتلهای زیادی ندارد، از میان هتلهای این شهر میتوان هتل جهانگردی، هتل دانش و مهمانپذیر امیر را نام برد. اما اقامت در بومگردیهای متعدد این منطقه تجربهی بسیار جذابی است که لذت سفرتان را چند برابر میکند. بومگردی بابامرد، بومگردی خانه کله، بوگردی خانهی پدری، بومگردی ناصرلشگر، بومگردی شیرآشیان،، بومگردی پیر خوشدر، بومگردی ترمه خاتون، مجموعهی توریستی تفریحی آستانه و بومگردی قلعهی علی بابا چند مورد از اقامتگاههای سنتی دامغان هستند.
چگونگی دسترسی به شهر دامغان
برای سفر به دامغان راههای متعددی پیش روی گردشگران است، در ابتدا باید بدانید که دامغان فرودگاه ندارد، بنابراین اگر کسی بخواهد از طریق سفر هوایی به این شهر برود باید خود را به فرودگاه سمنان یا شاهرود رسانده و از آنجا با اتوبوس به دامغان برود. روش بعدی سفر به دامغان با قطار است، برای این روش فرد باید سوار قطار شهر خود به مقصد مشهد شده و در ایستگاه دامغان از قطار پیاده شود. اتوبوس یکی از بهترین روشها برای سفر به دامغان است، زیرا هم هزینهی آن نسبت به روشهای دیگر کمتر است، هم خستگی رانندگی را به دنبال ندارد و هم میتوان از زیباییهای مسیر لذت برد. تقریبا تمام شهرهای ایران به دامغان بلیط اتوبوس دارند. روش آخر استفاده از خودروی شخصی است، این روش برای افرادی که شهرشان به دامغان نزدیک است مناسب میباشد اما اگر فاصلهی شهر محل اقامتتان تا دامغان زیاد است، سفر با خودروی شخصی را پیشنهاد نمیکنیم. فاصله دامغان تا تهران 350 کیلومتر، تا سمنان 113 کیلومتر، تا شاهرود 80 کیلومتر، تا مشهد 565 کیلومتر، تا اصفهان 650 کیلومتر، تا شیراز حدود 1000 کیلومتر و تا بندرعباس 1216 کیلومتر است، سفر زمینی برای شهروندان شیرازی یا بندرعباسی بسیار خسته کننده خواهد بود، مگر اینکه شب را در یکی از شهرهای بین راه استراحت کنند. اگر از تهران راهی دامغان هستید بهترین روش استفاده از خودروی شخصی است، زیرا این مسیر کوتاه است و با خودرو نزدیک به 4 تا 5 ساعت طول میکشد، ضمن اینکه جاده بسیار هموار و مناسب سازی شده است و در طول مسیر استراحتگاههای متعددی وجود دارد.
در این مقاله از کایت راهنمای جامعی برای سفر به شهر دامغان ارائه دادیم، دامغان یکی از شهرهای زیبای ایران است که هم طبیعت فوق العادهای دارد و هم آثار تاریخی ارزشمندی را در خود جای داده است، قطعا سفر به این شهر و بازدید از جاذبههای آن، تجربهای فراموش نشدنی برای هر گردشگری خواهد بود ، همچنین با سایت کایت میتوانید با بهترین تیم گردشگری به تورهای داخلی و تور های خارجی بروید و تجربه های جدید کسب کنید ... همچنین میتوانید به صفحه رزرو تور اقساطی مراجعه فرمایید.
تور جامجهانی 2022 قطر
امتیاز و نظرات
نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید