لیست مطالب این صفحه
کشورهای زیادی برای سفرهای خارجی ایرانیان وجود دارد اما در این میان برخی از کشورها مخصوص سفرهای خارجی ارزان قیمت و مقرون به صرفه هستند. یکی از این کشورها جمهوری آذربایجان است که در همسایگی ایران قرار دارد. جمهوری آذربایجان که چند سالی از استقلال آن میگذرد، امروزه تبدیل به یک کشور عالی گردشگری شده است و گردشگران زیادی از سراسر جهان برای بازدید از جاذبههای گردشگری و تاریخی آن و همچنین مناظر طبیعیاش، عازم باکو و شهرهای دیگر آذربایجان میشوند. شاید برخی افراد تصور میکنند که جمهوری آذربایجان نیز همانند ترکیه برای مردم ایران حق خاصی قائل است و برای ورود نیازی به ویزا نیست. اما باید بدانید که ایرانیان برای ورود به کشور آذربایجان باید ویزا تهیه کنند. پس با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره ویزای آذربایجان و روشهای اخذ ویزای باکو برای ایرانیان بدانید.
مراحل دریافت ویزای آذربایجان
در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل شما را با تمامی مواردی که باید در مورد اخذ ویزای باکو و آذربایجان مد نظر داشته باشید، آشنا کنیم.
چه کسانی واجد شرایط دریافت ویزای آذربایجان هستند؟
شاید تا همین چند سال پیش که کشور آذربایجان در شرایط خوبی قرار نداشت، اخذ ویزای این کشور به سادگی انجام میشد. اما به تازگی با پیشرفتهای چشمگیری که این کشور داشته، مرزهای خود را حتی به روی همسایگانی همانند ایران بسته است و همه مسافران برای ورود به این کشور باید ابتدا از کنسولگری، اجازه ورود یا همان ویزا تهیه نمایند. معمولا از نظر ملیت، شرایط سنی یا جنسیت، شرایط خاصی برای دریافت ویزای آذربایجان وجود ندارد و شما تنها باید بتوانید کنسولگری را قانع کنید که قصد مهاجرت دائم و یا پناهندگی در جمهوری آذربایجان را ندارید. در ادامه شما را با انواع ویزای جمهوری آذربایجان آشنا میکنیم.
با انواع ویزای جمهوری آذربایجان آشنا شوید
همانطور که میدانید، تمام افرادی که فاقد تابعیت قانونی جمهوری آذربایجان هستند، باید برای ورود به این کشور، ویزا تهیه نمایند. ویزا از نظر نحوه اخذ، مدت زمان و میزان دفعات ورود و خروج، دارای انواع مختلفی است و ویزای آذربایجان نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این قسمت قصد داریم تا شما را با انواع ویزای جمهوری آذربایجان آشنا کنیم:
ویزای معمولی
ویزای معمولی یا همان ویزای عادی آذربایجان، سادهترین و معمولترین ویزایی است که از جانب کنسولگری این کشور صادر میشود. این نوع ویزا را میتوانید بر اساس دلایل مختلفی همانند تجارت، تحصیل، گردشگری و غیره اخذ نمایید. مدت زمان این ویزا معمولا 90 روز است و تنها اجازه یک بار ورود و یک بار خروج را طی مدت اعتبار آن دارید. یعنی حتی اگر مدت اعتبار شما باقی مانده باشد و از دفعات ورود و خروج خود استفاده کرده باشید، دیگر قادر به استفاده از ویزای خود برای بار دوم نخواهید بود. در نظر داشته باشید که ویزای تجاری، ویزای فرهنگی و ورزشی، ویزای کار، ویزای دیدار با بستگان، ویزای توریستی، ویزای علمی و آموزشی، ویزای اهداف بشر دوستانه و ویزای پزشکی نیز جزء دسته انواع ویزای معمولی قرار میگیرند.
البته لازم به ذکر است که ویزای معمولی در شرایط عادی و بیشترین حالت، به صورت یک بار ورود و یک بار خروج صادر میشود. در صورتی که قصد دارید در مدت اعتبار ویزای خود، چندین بار به کشور آذربایجان وارد شوید، میتوانید درخواست ویزای کثیرالورود دهید. ویزای کثیرالورود معمولا اعتبار بیشتری نسبت به ویزای یک بار ورود دارد و حداکثر میتواند تا دو سال اعتبار داشته باشد. با در دست داشتن این ویزا میتوانید طی مدت اعتبار ویزای خود، بدون محدودیت ورود و خروج، وارد خاک جمهوری آذربایجان شوید.
در ضمن سوالی که برخی افراد در مورد ویزای معمولی مطرح میکنند این است که اگر در مدت زمان اعتبار ویزای خود، به هر دلیلی قادر به ورود به خاک آذربایجان نباشند، آیا ویزای آنها پس از پایان مدت زمان ذکر شده، فاقد اعتبار میشود؟ متاسفانه پاسخ به این سوال مثبت است. این یعنی حتی اگر ویزای کثیرالورود داشته باشید و در مدت اعتبار از آن استفاده نکنید، پس از گذشت تاریخ انقضای ویزا، قادر به استفاده از آن نخواهید بود. پس بهتر است در برنامه ریزی سفر خود دقت لازمه را داشته باشید.
ویزای ترانزیت
کشور ترانزیت به کشوری گفته میشود که مسافر برای رسیدن به کشور خارجی ثالث، به ناچار باید از خاک این کشور عبور کند. به عنوان مثال تصور کنید که یک راننده ترانزیت قصد دارد از ایران به سمت گرجستان برود. در چنین حالتی فرد میتواند از کشور آذربایجان یا ارمنستان به عنوان کشور ترانزیت استفاده کند. پس برای این دسته افراد که قصد دارند از آذربایجان به عنوان کشور ترانزیت استفاده کنند، ویزای ترانزیت و نه ویزای ساده صادر میشود. حداکثر اعتبار زمانی ویزای ترانزیت 30 روز است که البته تحت شرایط خاص برای کسانی که بر طبق محاسبات مدت بیشتری را در طول مسیر هستند، استثنا قائل میشوند.
البته کاملا منطقی است که یک راننده ترانزیت، پس از رسیدن به کشور ثالث، قصد بازگشت به کشور مبدا خود را دارد و به ناچار باید مجدد از خاک آذربایجان عبور کند. از این رو ویزای ترانزیت دارای حداکثر دو ورود و دو خروج خواهد بود. البته اگر فرد قصد داشته باشد در مسیر برگشت از کشور دیگری برای ترانزیت استفاده کند، ویزای ترانزیت تنها دارای یک ورود و یک خروج خواهد بود. در ضمن معمولا مدت اقامت در کشور ثالث بین سه تا پنج روز در نظر گرفته میشود.
روش اخذ ویزای آذربایجان به چه شکل است
خب در مورد انواع ویزای آذربایجان به خوبی با شما عزیزان صحبت کردیم، اما در ادامه این سوال به وجود میآید که برای دریافت ویزای آذربایجان باید چه مراحلی را انجام دهیم؟
مراجعه حضوری به سفارت و کنسولگری آذربایجان
کشور آذربایجان در شهرهای تبریز و تهران دارای سفارت و کنسولگری است و شما میتوانید با مراجعه حضوری به این سفارتها، مراحل اخذ ویزای خود را پشت سر بگذارید. البته اگر قصد سفر توریستی به این کشور را دارید، بهترین روش برای دریافت ویزای آذربایجان، اقدام از طریق آژانسهای مسافرتی است. آژانسهای مسافرتی همانند کایت، دارای ارتباط قوی با کنسولگری کشورهای مختلف هستند و به این طریق مراحل دریافت ویزای شما را در کمترین زمان ممکن انجام میدهند. البته در نظر داشته باشید که هزینه دریافت ویزای آذربایجان که به ازای ویزای سینگل 20 دلار و به ازای ویزای مالتیپل 350 دلار است را باید خودتان پرداخت کنید.
ویزای الکترونیکی آذربایجان یا همان E-visa
خوشبختانه از سال 2017، کشور آذربایجان نیز به جمع کشورهایی پیوست که شرایط دریافت ویزای الکترونیکی یا همان E-Visa را برای متقاضیان ورود به این کشور فراهم میکنند. برای شروع باید ابتدا وارد پورتال ویزای الکترونیکی جمهوری آذربایجان شوید و مراحل را به ترتیب انجام دهید. زمانی که قصد ثبت نام دارید، با دو گزینه Urgent و Standard رو به رو خواهید شد. اگر در دریافت ویزا عجله دارید، باید گزینه Urgent را انتخاب کنید. در این حالت ویزای شما در عرض سه ساعت صادر میشود. اما اگر عجلهای ندارید میتوانید روی گزینه استاندارد بزنید تا ویزای شما در عرض 3 روز کاری حاضر شود. توجه داشته باشید که ویزای الکترونیکی تا 90 روز اعتبار دارد و با این ویزا میتوانید تا حداکثر 30 روز داخل خاک آذربایجان اقامت داشته باشید.
از نظر هزینه نیز باید گفت که هزینه دریافت ویزای استاندارد که در عرض 3 روز آماده میشود، 20 دلار است و اگر گزینه Urgent را انتخاب کنید، باید هزینهای بالغ بر 50 دلار بپردازید. در ضمن برای استفاده از درگاه پرداخت مستر کارت یا ویزا باید هزینهای بالغ بر یک دلار را در هر دو حالت بپردازید.
ویزای فرودگاهی جمهوری آذربایجان
دقیقا از سال 2017 با ایجاد سامانه ویزای الکترونیکی، امکان اخذ ویزای فرودگاهی برای برخی از مسافران من جمله ایرانیان در جمهوری آذربایجان فراهم شد. به این ترتیب تنها در فرودگاه بین المللی حیدر علی اف باکو، مسافران ایرانی میتوانند از طریق دستگاه تمام خودکاری که شباهت زیادی به دستگاه ATM دارد، با وارد کردن اطلاعات و پرداخت 26 دلار، در کمتر از پنج دقیقه ویزای خود را دریافت کنند. این ویزا جزء دسته ویزا های معمولی به شمار میآید و تنها 30 روز اعتبار برای اقامت دارد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای آذربایجان
- در دست داشتن فرم تکمیل شده تقاضای ویزا
- دو قطعه عکس 3*4 (مطابق با مشخصات تشخیص بیومتریک)
- برگه دعوتنامه تکمیل شده
- کپی گواهی بیمه پزشکی (تحت شرایطی که طرف دعوت کننده انجام معالجات پزشک را به عهده نگرفته باشد)
- اصل و همچنین کپی گذرنامه یا مدارک عبور از مرز
- فیش واریز مبلغ صدور ویزا
اطلاعات دسترسی به سفارت جمهوری آذربایجان
- آدرس کنسولگری شماره یک: تهران، پاسداران، خیابان نیستان سوم، کوچه راستوان، پلاک ۱۶، کدپستی: ۱۹۴۴۹۶۵۱۱۴
تلفن: ۲۲۵۵۹۵۵۳-۵ | نمابر: ۲۲۵۵۸۱۸۳
- آدرس کنسولگری شماره دو: تهران، نیاوران، خیابان شهید پورابتهاج، خیابان خداوردی، کوچه سیزدهم غربی، نبش کوچه شیرافکن، پلاک ۵
تلفن: ۲۲۲۹۱۱۴۴
آدرس پست الکترونیکی: az.embassy.tehran@gmail.com
- آدرس کنسولگری تبریز: تبریز، بلوار ولیعصر، خیابان عارف، پلاک ۹
تلفن: ۳۳۳۳۴۸۰۳(۰۴۱)
ساعت کار برای اخذ ویزا: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر
نظرات، تجربیات و سوالات
سلام من برای پیمانکاری ساختمان به آذربایجان میخواستی کنم امکانش هست