روستای اونار اردبیل | راهنمای سفر به روستای گردشگری انار، آدرس و تصاویر
ضحا اکبری 1403/04/20 0 نظر زمان تقریبی مطالعه دقیقه

اردبیل یکی از استان‌های زیبا و خوش آب و هوای ایران است که همه ساله خصوصا در فصل تابستان، گردشگران بسیاری را در خود می‌پذیرد، مشکین شهر نیز از مناطق توریستی و دیدنی این استان محسوب می‌شود که آثار طبیعی و تاریخی بسیاری دارد. یکی از مناطق توریستی مشکین شهر، روستای اونار است، روستایی با قدمت نزدیک به 2 هزار سال، طبیعت تماشایی و آثار تاریخی ارزشمند. در این مقاله قصد داریم به روستای اونار سفر کرده، با بخش‌های مختلف روستا، تاریخچه‎‌ و جاهای دیدنی‌اش آشنا شویم، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. در مطلب راهنمای سفر به اردبیل راهنمای کامل و جامعی برای سفر به این استان در اختیارتان قرار دادیم.

روستای اونار اردبیل

اونار روستایی بسیار زیبا، دیدنی و خوش آب و هوا در 24 کیلومتری مشکین شهر استان اردبیل می‌باشد، این روستا طبیعت بسیار چشم نواز و آثار تاریخی متعددی دارد. جمعیت روستا 3027 نفر است که به زبان ترکی آذربایجانی حرف می‌زنند، مسلمان هستند و به مشاغل کشاورزی، دامپروری و زنبورداری مشغولند. روستای اونار در نزدیکی کوه سبلان قرار گرفته و رودخانه‌ای با نام اونارچای در میان آن جریان دارد که با آب خود باغ‌های میوه و مزارع اطراف را آبیاری می‌کند. در روستای اونار می‌توان تفریحاتی همچون صخره نوردی، عکاسی از طبیعت، بازدید از جاذبه‌های تاریخی، پیک نیک در کنار رودخانه‌ی اونار چای و کمپینگ را انجام داد، این روستا در سال‌های اخیر، به عنوان روستای هدف گردشگری تعیین شده است. قدم زدن در کوچه‌های روستای اونار و تماشای خانه‌ی روستاییان که بافت ساده‌ای دارند، یکی دیگر از تفریحات این منطقه به شمار می‌رود.

روستای اونار 1

تاریخچه‌ی روستای اونار

با توجه به مطالب کتاب "نزهت القلوب" اثر حمدالله مستوفی، روستای اونار بیش از 2 هزار سال پیش به دستور فیروز اول فرزند یزدگرد دوم ساخته شده است، قدمت این روستا بسیار زیاد بوده و آثار تاریخی گوناگون آن در زمان‌های مختلفی شکل گرفته‌اند.

علت نامگذاری روستای اونار

"اون" در زبان ترکی به معنای آرد است و "اونار" جمع اون به معنی آردها می‌باشد، این اسم به این دلیل بر روی روستای اونار نهاده شده که در گذشته تعدادی آسیاب آبی در روستا بوده‌اند که از آن‌ها برای آرد کردن گندم استفاده می‌شده است. وجود این آسیاب‌های آبی و اهمیت آرد کردن گندم باعث شده نام "اونار" را روی این روستا بگذارند.

روستای اونار 2

جاهای دیدنی روستای اونار

روستای اونار جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم:

قلعه بربر: یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های تاریخی روستای اونار قلعه بربر است، قلعه‌ای در دل صخره‌ها که به صورت دستکند ساخته شده، متعلق به دوره‌ی صدر اسلام است و دارای 7 اتاقک برای نگهبانی و نگهداری از آذوقه‌ها می‌باشد.

قلعه‌ی دیو (دیوقالاسی): دیو قالاسی قلعه‌ای تاریخی در نزدیکی روستای اونار می‌باشد که از سنگ‌های بزرگی به طول 2 متر و 10 و عرض 60 سانتیمتر آن هم بدون ملات ساخته شده است.

درخت چنار کهنسال: در مرکز روستای اونار درخت چناری وجود دارد که عمر آن را 1200 سال تخمین زده‌اند، از این درخت با نام باباچنار نیز یاد می‌شود.

گورستان اونار (گورستان پیربابا): شاید بتوان گورستان پیربابا را مهم‌ترین اثر تاریخی روستای اونار دانست، گورستانی با سنگ قبرهای جذاب و دیدنی که روی آن‌ها نوشته‌های خاصی حکاکی شده است.

سلاخ تپه (تپه قنبر): سلاخ تپه یکی از چندین تپه‌ی باستانی روستای اونار است که به دوره‌های اشکانی و ساسانی تعلق دارد، این تپه‌ی تاریخی بسیار دیدنی بوده و از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است.

غار دستکند بنه لر: غارهای بنه لر یکی از شگفت انگیزترین جاذبه‌های روستای اونار هستند، غارهایی دستکند که قدمت آن‌ها به دوره‌ی مادها و هخامنشیان برمی‌گردد، در دل کوه و در 2 طرف رودخانه‌ی اونارچای قرار گرفته‌اند و از آن‌ها برای زندگی، محافظت در برابر دشمنان و دفن اجساد استفاده می‌کردند. در این منطقه بیش از 270 دهانه‌ی غار وجود دارد که معماری داخل آن‌ها ساده است، برخی از غارها به برجک نگهبانی مجهز می‌باشند.

جنگل‌های اونار: روستای اونار باغ‌های بسیار و جنگل‌های وسیعی دارد که بسیار تماشایی هستند، جنگل‌هایی با درختان فراوان و طبیعت سرسبز که جنگل دره یکی از آن‌هاست. 

روستا اونار 3

سوغات روستای اونار

از آنجا که روستای اونار، منطقه‌ای خوش آب و هواست و رودخانه‌ی اونارچای را درون خود دارد، محصولات کشاورزی متعددی در آن یافت می‌شود. این محصولات آنقدر باکیفیت هستند که به عنوان سوغات روستا شناخته می‌شوند، محصولاتی از قبیل سیب، گندم، شلیل، گردو، هلو و انگور. در این روستا دامپروری و زنبورداری نیز رونق دارد، به همین دلیل عسل و لبنیات این منطقه هم مشهور است. اونار صنایع دستی جذابی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به فرش، نمد، گلیم و جاجیم اشاره کرد، این روستا در تولید سفال قدمت بسیار و شهرت فراوانی دارد و سفال آن از مهم‌ترین سوغاتش به شمار می‌رود.

روستای اونار 4

آب و هوا و بهترین زمان سفر به روستای اونار

روستای اونار در استان اردبیل و در کنار کوه سبلان قرار گرفته، به همین دلیل دارای آب و هوای سرد کوهستانی می‌باشد. بهترین زمان برای سفر به روستای اونار فصل بهار و تابستان است، در این زمان‌ها هوای روستا خنک است، از گرما خبری نیست و روستا در زیباترین و باطراوت‌ترین حالت خود قرار دارد. البته کوه سبلان که در نزدیکی روستا واقع شده بر آب و هوای آن تاثیر می‌گذارد، پس بهتر است قبل از شروع سفر وضعیت آب و هوا را بررسی کرده و در شرایط مناسب به این منطقه سفر کنید.

روستای اونار 5

چگونگی دسترسی به روستای اونار

برای رسیدن به روستای اونار باید ابتدا به اردبیل و سپس مشکین شهر بروید، از مشکین شهر به روستای اونار 2 راه وجود دارد، یک راه از مشکین شهر به لاهرود و سپس روستای اونار است، برای راه دوم باید از مشکین شهر به روستای فخرآباد و از آنجا به روستای اونار بروید. فاصله‌ی مشکین شهر تا لاهرود 20 کیلومتر، تا روستای فخرآباد 30 کیلومتر و تا روستای اونار 24 کیلومتر می‌باشد.

آدرس: استان اردبیل، مشکین شهر، مشکین شرقی (لاهرود)، دهستان قره‌سو، روستای اونار

روستای اونار 6

چگونگی اقامت در روستای اونار

اگر قصد دارید در روستای اونار کمپ کنید، می‌توانید در قسمت مناسبی از طبیعت زیبای روستا چادر زده و شبی به یاد ماندنی را در طبیعت زیبای آن داشته باشید، فقط دقت کنید مکان انتخابی‌اتان در باغ‌های شخصی افراد نباشد، همچنین به یاد داشته باشید در این روستا امکاناتی برای شب مانی در طبیعت وجود ندارد و اگر می‌خواهید شب را در دل طبیعت بمانید باید تمام تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید. اگر هم تمایل دارید شب را در اقامتگاه یا هتل بمانید می‌توانید به مشکین شهر رفته و در یکی از هتل‌ها یا اقامتگاه‌های این شهر، اقامت راحتی داشته باشید، هتل‌های مشکین شهر گران نیستند و برای هر سلیقه و بودجه‌ای گزینه‌ی مناسبی دارند.

روستای اونار 7

در این مقاله روستای اونار در مشکین شهر استان اردبیل را به شما معرفی کرده، در مورد تاریخچه، ویژگی‌ها و نکات بازدید از آن صحبت نمودیم. روستای اونار یکی از زیباترین روستاهای ایران است که نه تنها به خاطر طبیعت فوق العاده معروف شده، بلکه جاذبه‌های تاریخی‌اش آن را به روستای هدف گردشگری تبدیل کرده است. اگر به اردبیل و مشکین شهر رفتید، بازدید از این روستا و جاذبه‌های بیشمارش را از دست ندهید ،  همچنین با سایت کایت میتوانید با بهترین تیم گردشگری به تورهای داخلی و تور های خارجی بروید و تجربه های جدید کسب کنید ... همچنین میتوانید به صفحه رزرو تور اقساطی مراجعه فرمایید.

تورهای اقساطی کایت

تور جام‌جهانی 2022 قطر

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.

نظر، تجربه و سوال خود را بنویسید.

با ثبت نظر خود در مورد این تور، به دیگر مسافران برای داشتن تجربه بهتر کمک کنید.

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
بستن

نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید