لیست مطالب
فتحیه را میشناسید؟ یکی از شهرهای زیبا و توریستی ترکیه که طبیعتی زیبا و آثار تاریخی فراوانی دارد. فتحیه شاید نسبت به سایر شهرهای توریستی ترکیه مانند آنتالیا یا وان کمتر شناخته شده باشد، اما شهری واقعا دیدنی با جاذبههای متعدد است. در این مقاله قصد داریم راهنمای کاملی برای سفر به فتحیه در اختیارتان قرار دهیم، اگر به مقصدهای جدید و تماشایی علاقه دارید پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با شهر فتحیه
فتحیه شهری کوچک اما بسیار زیبا در استان موغله است که در جنوب غربی ترکیه قرار دارد، این شهر بندری در منطقهای قرار گرفته که محل تلاقی دو دریای اژه و مدیترانه است. موقعیت جغرافیایی فتحیه به گونهای است که در میان کوه و جنگل واقع شده، بنابراین جنگل، کوه، دریا، بندر و هر آنچه که برای جذاب بودن طبیعت یک شهر نیاز است، در فتحیه پیدا میشود. شاید خیلی از گردشگرانی که علاقه دارند به ترکیه سفر کنند، خصوصا ایرانیها، فتحیه را به عنوان مقصدی توریستی نشناسند، اما پس از مطالعهی این مطلب و با تماشای عکسهای این شهر بندری زیبا، قطعا آن را در فهرست مقاصد خود قرار خواهند داد. در میان کشورهای مختلف جهان، محبوبیت فتحیه در نظر مردم انگلستان بسیار زیاد است، به طوری که حدود 7 هزار انگلیسی در این بندر زندگی و در طول سال بیش از 600 هزار توریست انگلیسی از فتحیه بازدید میکنند. به طور کلی طبیعت چشم نواز، آثار تاریخی متعدد، آب و هوای معتدل و تفریحات آبی جذاب، فتحیه را به مقصدی ایدهآل برای سفر تبدیل کرده است، مقصدی که باید آن را از نزدیک دید!
شرایط سفر ایرانیها به شهر فتحیه
همان طور که میدانید، در حال حاضر ایرانیها برای سفر به شهرهای مختلف ترکیه، نیازی به اخذ ویزا ندارند، فتحیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. مدارک لازم برای سفر به فتحیه عبارتند از:
- پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار
- بلیط رفت و برگشت
- بیمهی مسافرتی
- مدرک رزرو هتل
تاریخچهی شهر فتحیه
فتحیه شهری بسیار قدیمی است، از زمان و چگونگی پیدایش فتحیه اطلاعات چندانی در دست نیست اما پژوهشگران با توجه به اشیای به دست آمده از این منطقه، ادعا میکنند سکونت در فتحیه از دوران نوسنگی آغاز شده است. این شهر در طول زمان به دست حکومتهای مختلفی افتاده از لیسیها و پارسها گرفته تا اسکندر، رومیها، سلجوقیان و عثمانیها. در زمان حکومت عثمانیان بر فتحیه، این شهرِ بندری رونق زیادی گرفت، تجارت و صادرات در آن گسترش یافت و نامش بر سر زبانها افتاد. در اوایل قرن بیستم فتحیه که به دلیل جنگهای داخلی ناامن و ناآرام شده بود به وسیلهی ایتالیاییها اشغال و در سال 1923 میلادی با تشکیل جمهوری ترکیه این شهر به بخشی از کشور ترکیه تبدیل شد. امروزه فتحیه به دلیل رشد صنعت گردشگری، پیشرفتهای زیادی داشته و همواره میزبان گردشگران داخلی و خارجی میباشد. نام این شهر طی سالها تغییر کرده و اسامی مختلفی مثل مگری، ماکری، تلمسوس و فتحیه روی آن گذاشته شده است.
آب و هوا و بهترین زمان سفر به شهر فتحیه
در بخش قبل گفتیم که فتحیه در محل تلاقی دو دریای اژه و میدترانه قرار دارد، همین موقعیت جغرافیایی و نزدیک بودن به دریای مدیترانه، باعث شده این شهر هوایی گرم و مدیترانهای داشته باشد. بهار فتحیه از ماه مارس آغاز و تا ماه می ادامه پیدا میکند، در این فصل هوای شهر معتدل، طبیعت آن سرسبز و دمای هوایش بین 15 تا 25 درجه است. تابستان، یکی از زمانهای مناسب برای سفر به فتحیه است، در این فصل دمای هوای شهر بین 25 تا 35 درجه متغیر بوده، روزها طولانی و تقریبا گرم و شبها خنک است و بهترین زمان برای انجام تفریحات آبی در سواحل فتحیه میباشد. بین ماههای سپتامبر تا نوامبر پاییز فتحیه است، در پاییز، هوا خنکتر، شهر خلوتتر و زیبایی طبیعت بسیار چشمگیرتر است. درختان به رنگهای پاییزی درآمده و گاهی بارانهای کوتاهی میبارد. در زمستان هوای فتحیه کمتر از 5 و بیشتر از 15 درجه نمیشود، میتوان گفت که هوا معتدل است اما ممکن است بارش زیاد باران، گردشگران را از تفریح و گشت و گذار در شهر، منع کند. ضمن اینکه در زمستان فتحیه، خبری از تفریحات آبی نیست. در کل بهترین زمان برای سفر به فتحیه از نظر آب و هوا، بین ماههای خرداد تا آبان (اواخر می تا اواخر نوامبر) است، در این زمان هوا معتدل و مطلوب، بارش باران کم و طبیعت بسیار دیدنی میباشد. اما باید به این نکته توجه کنید که تابستان زمان اوج سفر و شهر پر از گردشگر است، اگر میخواهید زمانی به فتحیه بروید که هم هوا خوب باشد هم شهر خلوت، باید فصول بهار یا پاییز انتخاب شما باشد و دورِ سفر به فتحیه را در تابستان خط بکشید.
جاذبههای گردشگری شهر فتحیه
درست است که فتحیه شهر کوچکی است اما در همین مساحت کم، جاذبههای گردشگری بسیاری را جای داده، در ادامه به معرفی تعدادی از جاهای دیدنی فتحیه میپردازیم:
گورهای صخرهای آمینتاس: گورهای صخرهای، یکی از جاذبههای معروف فتحیه هستند که به زمان لیسیاییها تعلق دارند، مهمترین جزء این گورها ستونهای بزرگ آن است. این گورها چشم اندازی زیبا به شهر و ساحل دریا دارند.
تنگهی ساکلیکنت: تنگهی ساکلیکنت با 18 کیلومتر طول اولین تنگهی طولانی ترکیه، دومین تنگهی طولانی اروپا و با 300 متر عمق یکی از عمیقترین تنگههای جهان است. در داخل این تنگه چندین آبشار، غار، رودخانه و... وجود دارد.
سواحل فتحیه: فتحیه شهری ساحلی است و سواحلی تمیز و زیبا دارد که ساحل اولودنیز، ساحل اینلیجه، ساحل کاترانجی و ساحل چالیش تعدادی از این سواحل هستند.
از دیگر جاذبههای گردشگری شهر فتحیه میتوان به درهی پروانه، کوه باباداغ، خیابان چترها، موزهی فتحیه، ویرانههای باستانی لتون، ویرانههای تلوس، جزیرهی گمیلر و بازارهای سنتی این شهر اشاره کرد. در مطلب جاهای دیدنی فتحیه، با جاذبههای گردشگری این شهر بیشتر آشنا شوید.
حمل و نقل در شهر فتحیه
برای رفت و آمد در داخل شهر فتحیه، میتوان از دلموش یا تاکسی استفاده کرد، دلموشها وسایل نقلیهای هستند که میتوان آنها را در بیشتر شهرهای ترکیه دید، قیمت مناسبی دارند و چون به تعداد زیاد در هر شهر هستند، لازم نیست برای سوار شدن خیلی معطل شوید. تاکسیها هم که در تمام نقاط فتحیه هستند، اما هزینهی بالایی دارند، حتی تا چند برابرِ شهرهای دیگر ترکیه مثل استانبول.
غذاهای محلی و بهترین رستورانهای شهر فتحیه
غذاهای محلی ترکیه طعمی اصیل و دوست داشتنی دارند، در فتحیه این غذاها طعم و بوی غذاهای مدیترانهای را به خود گرفته و بسیار خوشمزهتر هستند. از جمله غذاهای سنتی فتحیه میتوان به مانتی، پیده و کباب ترکی اشاره کرد، در میان غذاهای این شهر ماهی و غذاهای دریایی جایگاه ویژهای دارند، چرا که از دریاهای نزدیک گرفته شده و به صورت تازه استفاده میشوند. فتحیه به عنوان شهری توریستی، رستورانهای زیادی دارد که رستورانهای بغازیجی، کباب تایم، پاشا کباب، یشیل اسما یاپراگی، آدا، کاردشیم مانتی، گیریدا پورت، نارا، یونیک و کینگز گاردن تعدادی از آنها هستند.
مراکز خرید شهر فتحیه
در فتحیه کالاهای بسیاری هستند که میتوانید به عنوان سوغات خریداری کرده و به عزیزانتان هدیه دهید، چیزهایی مثل پوشاک، وسایل تزئینی و صنایع دستی. در فتحیه بازارها و مراکز خرید متعددی برای خرید این کالاها و هر چیزی که ممکن است در سفر به آن احتیاج پیدا کنید، وجود دارد که از میان آنها میتوان سه شنبه بازار فتحیه، مرکز خرید فتحیه مکری، مرکز خرید پاسپاتور و مرکز خرید اِراستا را نام برد.
هتلهای شهر فتحیه
در فتحیه اقامتگاههای بسیاری وجود دارد که برخی لوکس و برخی ارزان قیمت هستند، به این ترتیب هر گردشگری با هر میزان بودجهای که داشته باشد، میتواند اقامتگاه مناسب خود را در فتحیه بیابد. هتلهای لوکس فتحیه با امکانات فراوان و خدمات متنوع، میتوانند اقامتی عالی به گردشگران هدیه کنند. از طرف دیگر اقامتگاههای سادهتر، برای کسانی که از نظر مالی محدودیت دارند مناسب است. تعدادی از هتلهای معروف فتحیه عبارتند از: هتلهای 5 ستارهی جیوا ریزورت، سنتیدو لیکیا ریزورت، کلاب لتونیا و لیبرتی لیکیا، هتلهای 4 ستارهی دیانا رزیدنس، دافنه، آتا پارک و یاچت کلاسیک و هتلهای ارزان قیمت دروک، آدرین بیچ و هتل آپارتمان کالیس بیچ لاکچری.
چگونگی دسترسی به شهر فتحیه
برای رسیدن به شهر فتحیه 3 راه وجود دارد، هم به صورت زمینی، هم به صورت هوایی و هم از طریق دریا میتوان به این شهر سفر کرد. باید بدانید که فتحیه فرودگاه ندارد و نزدیکترین فرودگاه به آن، فرودگاه دالامان است. این فرودگاه در فاصلهی 45 کیلومتری فتحیه واقع شده و از بسیاری از شهرهای جهان میتوان به آن رسید. از ایران نیز پرواز مستقیم به فرودگاه دالامان وجود دارد، گردشگران میتوانند از دالامان با اتوبوس یا خودروی سواری به فتحیه بروند. فاصلهی شهر فتحیه تا استانبول 871 کیلومتر (12 تا 14 ساعت)، تا ازمیر 562 کیلومتر (4 تا 5 ساعت)، تا آنتالیا 236 کیلومتر (3 تا 4 ساعت)، تا مارماریس 135 کیلومتر (2 تا 3 ساعت) و تا وان 1684 کیلومتر (18 تا 20 ساعت) میباشد. از هر کدام از این شهرها میتوان با اتوبوس یا وسایل نقلیهی دیگر به فتحیه رفت.
در این مقاله راهنمای جامعی برای سفر به شهر فتحیه در کشور ترکیه ارائه دادیم، فتحیه طبیعتی دیدنی، هوایی فوق العاده، گذشتهای پرفراز و نشیب و آثار تاریخی فراوان دارد. اگر تمایل دارید به شهر دیدنی فتحیه سفر کنید میتوانید سری به تورهای فتحیهی کایت زده و یکی را به دلخواه انتخاب نمایید.
تور جامجهانی 2022 قطر
امتیاز و نظرات
نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید