لیست مطالب
ارومیه یکی از شهرهای زیبای ایران در استان آذربایجان غربی است که آب و هوای بسیار عالی و جاذبههای فراوان دارد، طبیعت دیدنی و آثار تاریخی بسیار باعث شده ارومیه یکی از مقاصد ایده آل گردشگران خصوصا در فصل تابستان باشد. یکی از آثار تاریخی مهم این شهر ساختمان شهرداری آن است، بنایی با معماری جذاب و بخشهای مختلف که جزء مهمترین جاهای دیدنی ارومیه به شمار میرود. در این مقاله قصد داریم به شهر ارومیه سفر کرده و با ساختمان شهرداری این شهر آشنا شویم، پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. مطلب کلیسای مارسرگیز ارومیه در مورد یکی از زیباترین کلیساهای ایران است که قدمت بسیار زیادی دارد.
ساختمان شهرداری ارومیه
عمارت بلدیه یا ساختمان شهرداری ارومیه یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی این شهر و از جاهای دیدنی ارومیه است که در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این ساختمان در دورهی پهلوی اول بنا شد و به عنوان اولین بنای شهرداری ارومیه شروع به کار کرد. این عمارت معماری بسیار چشم نوازی دارد و تماشای آن بیننده را به دل تاریخ میبرد، این معماری جذاب باعث شد که ساختمان ارومیه در تاریخ 22 تیر ماه سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت برسد. ساختمان شهرداری ارومیه امروزه به ساختمانی اداری و محل حضور شهردار فعلی تبدیل شده و امکان بازدید از داخل آن وجود ندارد، اما گردشگران همیشه بازدید از آن را در لیست کارهایی که باید در ارومیه انجام دهند قرار میدهند، این بنا خصوصا شبها که نورپردازیهای آن فعال میشود بسیار دیدنی و جذاب است. در نزدیکی ساختمان شهرداری ارومیه جاذبههای دیگری وجود دارد که بازدید از آنها نیز خالی از لطف نخواهد بود، جاذبههایی همچون پارک گوللر باغی، ساختمان شهربانی، ستاد لشگر 64 و بسیاری جاذبههای دیگر. با مطالعهی مطلب مدرسهی هدایت ارومیه میتوانید با این مدرسهی قدیمی و بسیار زیبا آشنا شوید.
تاریخچهی ساختمان شهرداری
رضا شاه در سال 1307 دستور ساخت عمارت بلدیهی ارومیه را داد، این شهر تا آن زمان ساختمان شهرداری نداشت و این بنا، اولین ساختمان بلدیهی این شهر به حساب میآمد که حسین خان جهانگیری معروف به بیگلربیگی به عنوان نخستین شهردار ارومیه در آن شروع به کار کرد. بنا را یک مهندس آلمانی طراحی کرد، طراحی او از روی بناهای معروف اروپایی بود. محمد حسین معمار معروف به ملا اوستا نیز مسئول ساخت بنا شد. او تحصیلات دانشگاهی نداشت اما همانطور که میبینید نتیجهی کارش عالی بود، این فرد در ساخت بناهای مهم شهر ارومیه نقشی چشمگیر دارد. مدتها بعد در سال 1320 وقتی ارتش روسیه به پادگان ارومیه حمله کرد بنای ساختمان شهرداری آسیبهای جدی دید، ولی به دست دو معمار حرفهای مرمت شد. امروزه همچنان ساختمان شهرداری ارومیه محل شهرداری این شهر است و شهردار ارومیه و اعضای شورای شهر این منطقه در این محل به کار خود مشغول هستند.
معماری ساختمان شهرداری
همانطور که در قسمت قبل گفتیم ساختمان شهرداری ارومیه به وسیلهی یک مهندس آلمانی طراحی شد، در آن دوره عقاب نماد آلمان بود و این مهندس شکل عقاب را برای ساختمان شهرداری در نظر گرفت، عقابی با پرهای باز. ساختمان شهرداری 2 طبقه است و شامل زیر زمین، طبقهی همکف و طبقهی اول میباشد، این طبقات از طریق راه پلههایی با هم ارتباط دارند. مصالح استفاده شده در ساخت این بنا آجر، سنگ، گچ، چوب و ملات آهک است، ستونهای اصلی بنا نیز چوبی هستند و اینکه چطور ستونهای چوبی اینهمه سال عمارت بلدیه را سرپا نگه داشته واقعا عجیب و در عین حال جذاب است. چیزی که در نمای ساختمان شهرداری بیشتر جلب توجه میکند تعداد زیاد پنجرههای آن است، پنجرههایی که بلند هستند و دارای جرز صاف از داخل به خارج میباشند تا از این طریق میزان ورود نور خورشید به داخل کنترل شود، قاب پنجرههای طبقهی همکف و قاب پنجرههای طبقهی اول با هم تفاوت دارند، این موضوع عامل ایجاد تفاوت بصری در نمای طبقات شده است. پنجرههای پاگرد راه پلهها از کف راه پله 30 سانت و سایر پنجرههای ساختمان از کف 85 سانت ارتفاع دارد، این تفاوت ارتفاع از کف سبب شده که تمام پنجرهها از بیرون یکدست و در یک راستا دیده شوند، ضمن اینکه پایین بودن پنجرهها باعث این شده که هر فردی حتی آنهایی که روی صندلی نشستهاند، بتوانند از داخل، بیرون عمارت را تماشا کنند. در دو طرف ورودی ساختمان برجستگیهایی وجود دارد که باعث جذابیت این قسمت شده، همچنین در بالای درب ورودی کتیبهای قرار دارد که نشان شهرداری ارومیه روی آن کنده کاری شده است. ساختمان شهرداری یک ورودی اصلی در شمال شرق بنا و 3 ورودی در جنوب شرق آن دارد، درب و پنجرههای عمارت نیز چوبی هستند. سقف ساختمان از آجر، تیرهای چوبی و تختههای توفال تشکیل شده، سقفی زیبا اما سنگین که برای استحکام بنا، وزن آن را به پِیهای ساختمان و دیوارهای حمال انتقال دادهاند. دیوارهای ساختمان شهرداری ارومیه مدت زیادی با سیمان سفید پوشانده شده بود، اما در سال 1387 این لایهی سفید برداشته شده، آجرهای زیرین نمایان گشت، با مرمت آن آجرها نمای امروزی ساختمان شهرداری به وجود آمد. عمق دیوارهای اصلی و باربر ساختمان 90 سانتیمتر و عمق دیوارهای داخل بنا 30 سانتیمتر میباشد، 30 سانت از قسمت پایین دیوارهای داخلی از خشت است، دیوارهای خارجی نیز تا 40 سانت از سنگ و بقیه از خشت میباشد.
بهترین زمان بازدید از ساختمان شهرداری
ساختمان شهرداری در شهر ارومیه قرار دارد، شهری که در منطقهای کوهستانی با هوای سرد واقع شده و در زمستان برف و باران بسیاری را تجربه میکند. اگر آب و هوا برایتان مهم است باید بدانید که بهترین زمان سفر به ارومیه فصلهای بهار و پاییز است که در آنها هوا معتدل و دلپذیر خواهد بود. گردشگران هم این موضوع را میدانند به همین دلیل این شهر در نیمهی اول سال میزبان مسافران بسیاری است و احتمالا قیمت اقامتگاه و تفریحات آن نیز بالا خواهد رفت. اگر میخواهید سفری با هزینهی کمتر داشته باشید یا اینکه از شلوغی فراری هستید و دلتان میخواهد در آرامش و خلوتی از جاذبههای ارومیه مثل ساختمان شهرداری بازدید کنید، بهتر است نیمهی دوم سال را برای سفر به این شهر انتخاب نمایید.
مسیر دسترسی به ساختمان شهرداری
برای بازدید از ساختمان شهرداری ارومیه باید ابتدا خود را به این شهر برسانید، برای رسیدن به ارومیه میتوانید از هواپیما، اتوبوس و خودروی شخصی استفاده کنید. اگر با هواپیما یا اتوبوس به ارومیه رفتید میتوانید به راحتی با تاکسی به ساختمان شهرداری این شهر برسید، اما اگر ساکن تهران هستید و تصمیم دارید با خودروی شخصی به ارومیه بروید باید راهی اتوبان تهران کرج شده از شهرهایی مثل قزوین، زنجان و تبریز بگذرید تا در نهایت به ارومیه برسید. پس از رسیدن به این شهر وارد بزرگراه باهنر شده از خروجی مدرس خارج شوید، این مسیر را ادامه دهید تا به میدان انقلاب (ایالت) برسید، ساختمان شهرداری ارومیه در گوشهای از میدان انقلاب این شهر قرار دارد.
آدرس: استان آذربایجان غربی، ارومیه، میدان انقلاب، ساختمان شهرداری
در این مقاله با ساختمان شهرداری ارومیه آشنا شدیم، بنایی قدیمی با معماری جذاب که یکی از جاهای دیدنی مهم ارومیه به شمار میرود. ساختمان شهرداری ارومیه بخشهای زیادی دارد و تماشای معماری چشم نواز آن روح و روان آدمی را جلا میدهد. همچنین با سایت کایت میتوانید با بهترین تیم گردشگری به تورهای داخلی و تور های خارجی بروید و تجربه های جدید کسب کنید ... همچنین میتوانید به صفحه رزرو تور اقساطی مراجعه فرمایید.
تور جامجهانی 2022 قطر
امتیاز و نظرات
نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید