کلیسای مارسرگیز ارومیه | راهنمای بازدید از کلیسای مارسرگیز، آدرس و تصاویر
ضحا اکبری 1403/04/02 0 نظر زمان تقریبی مطالعه دقیقه

استان آذربایجان غربی یکی از مناطق ایران است که کلیساهای زیادی دارد، کلیساهایی که بسیار معروف  بوده و از جاذبه‌های گردشگری این استان به شمار می‌روند. در این مقاله قصد داریم به سراغ یکی از کلیساهای بسیار قدیمی آذربایجان غربی در نزدیکی شهر ارومیه یعنی کلیسای مارسرگیز رفته و با این کلیسای دیدنی و ویژگی‌های آن آشنا شویم، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

کلیسای مارسرگیز ارومیه

کلیسای مارسرگیز ارومیه یکی از کلیساهای بسیار قدیمی ایران است که در استان آذربایجان غربی در روستایی به نام سیر از توابع شهر ارومیه واقع شده، این کلیسا از جاهای دیدنی مهم آذربایجان غربی به شمار می‌رود. کلیسایی با معماری مربوط به عصر ساسانی و داستان‌های شنیدنی که برای هر علاقمند به تاریخی بسیار جذاب خواهد بود. کلیسای مارسرگیز در منطقه‌ای با آب و هوای عالی و طبیعت بسیار زیبا واقع شده، معماری کلیسا و قدمت آن از دیگر دلایل جذابیت این کلیسا هستند. کلیسای مارسرگیز کلیسایی فعال است که هنوز هم مراسم‌های مذهبی در آن انجام می‌گیرد و به دلیل وجود دو قبر که متعلق به دو فرد مسیحی مشهور هستند، ارزش بیشتری پیدا کرده است. کلیسای مارسرگیز به سبب برخورداری از ویژگی‌های منحصربفرد، معماری دیدنی و قدمت زیاد در تاریخ 19 آبان سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

کلیسای مارسرگیز 1

تاریخچه‌ی کلیسای مارسرگیز

برای ساخت کلیسای مارسرگیز ارومیه دو روایت کاملا متفاوت وجود دارد که درستی هیچکدام به طور دقیق مشخص نیست، هر دو روایت به زمان ساسانیان برمی‌گردد، در ادامه این دو داستان را برایتان ذکر می‌کنیم: داستان اول مربوط به پادشاهی روم است، یک پادشاه رومی که با دین مسیحیت دشمنی دیرینه داشت باخبر شد که یک فرمانده‌ی لشکر این کشور و معاون او به نام‌های سرگیز و برگوس، هر دو مسیحی شده و در گوشه و کنار کشور، این دین را تبلیغ می‌کنند. او دستور دارد این 2 نفر را به شرق ایران تبعید کرده و اجازه ندهند به محل فعلی کلیسا که قسمتی از حکومت کشور روم بود بیایند. اما سرگیز و برگوس به این منطقه رفته و با این کار باعث شدند پادشاه فرمان اعدامشان را صادر کند، پیکر این دو نفر را در محل کلیسا دفن کردند و سال‌ها بعد در همان محل کلیسایی بنا کرده و اسم آن را مارسرگیز گذاشتند. و اما داستان دوم، این داستان در ایران اتفاق افتاده، می‌گویند در زمان پادشاهی خسروپرویز، همسر او شیرین که زنی مسیحی بود آرزوی پیروزی ایرانیان را بر لشکر روم داشت، وقتی این آرزو محقق شد شیرین از همسرش خواست به یمن این پیروزی کلیسایی بسازند و این شد که کلیسای مارسرگیز در روستای خوش آب و هوای سیر در محلی که دو نفر از مسیحیان دیندار در آن دفن شده بودند ساخته شد.

کلیسای مارسرگیز 2

علت نامگذاری کلیسای مارسرگیز

نام کلیسای مارسرگیز از فرمانده‌ی رومی که مسیحی شده و به دستور پادشاه روم کشته شد، گرفته شده است، آشوری‌های مسیحی که در محل دفن سرگیز و برگوس کلیسایی ساخته بودند نام "مارسرگیز" را برای آن برگزیدند، "مار" به معنی حضرت است و "مارسرگیز" یعنی حضرت سرگیز. البته این کلیسا را "کلیسای سیر" هم می‌نامند و این اسم، نام روستایی است که کلیسای مارسرگیز در آن قرار گرفته است.

کلیسای مارسرگیز 3

معماری کلیسای مارسرگیز

معماری کلیسای مارسرگیز بسیار قدیمی و متعلق به دوره‌ی ساسانیان یعنی حدود 1800 سال پیش می‌باشد، استفاده از سنگ‌هایی با اندازه‌های متفاوت و ملات ساروج، گواهی بر این مدعاست. وسعت کلیسای مارسرگیز چندان زیاد نیست، اما در همین مکان کوچک بخش‌های مختلفی وجود دارد که دنیایی از هنر و اصالت را در خود جای داده‌اند. از درب آهنی کلیسا که وارد شوید حیاطی زیبا با باغچه‌های بزرگِ پر از درخت را خواهید دید، از حیاط که بگذرید به درب ورودی کلیسا می‌رسید، دربی چوبی با ارتفاع کم، که سازنده، آن را طوری طراحی کرده تا افراد هنگام ورود به کلیسا ناخواسته خم شده و به این مکان مقدس و ارواح افراد مدفون در آن احترام بگذارند. بالای این درب کتیبه‌ای قدیمی وجود دارد که زبانش فارسی نیست اما محتوای نوشته‌هایش قدمت کلیسا را نشان می‌دهد که به 1800 سال قبل برمی‌گردد. بعد از ورودی، سالن تقریبا بزرگی دیده می‌شود، قسمتی از آن، سالن نیایش است که محراب کلیسا نیز در آن قرار دارد، از بخش‌های دیگر کلیسا می‌توان به تعدادی اتاق در اطراف سالن نیایش، سالنی دیگر که محل برگزاری مراسم‌های مذهبی بوده و یک اتاق کوچک در حیاط و پشت کلیسا که شبیه دخمه است و به آن چله می‌گویند اشاره کرد. تزئینات زیبایی در کلیسای مارسرگیز به کار رفته که طاق‌های گهواره‌ای، طاق‌های نعلی، تزئینات چوبی و... بخش‌هایی از آن هستند.


کلیسای مارسرگیز 4


بهترین زمان سفر به کلیسای مارسرگیز

کلیسای مارسرگیز در استان آذربایجان غربی قرار گرفته که یکی از استان‌های سردسیر ایران است، بهار این استان خنک، تابستانش معتدل، پاییز آن سرد و زمستانش بسیار سرد و با بارش زیاد برف و باران همراه است. بهترین زمان برای سفر به کلیسای مارسرگیز از نظر آب و هوا، بهار و تابستان است، در این زمان‌ها نه تنها هوای منطقه دلپذیر و مطبوع می‌شود، بلکه طبیعت آن نیز در زیباترین حالت خود قرار می‌گیرد.

کلیسای مارسرگیز 5

چگونگی دسترسی به کلیسای مارسرگیز

برای رسیدن به کلیسای مارسرگیز باید ابتدا به شهر ارومیه بروید، 12 کیلومتر بعد از ارومیه روستای زیبایی را می‌بینید که در دامنه‌ی کوه سیر قرار گرفته، روستایی بسیار خوش آب و هوا که طبیعت بی نظیری دارد. آدرس کلیسای مارسرگیز را از هر فرد محلی که بگیرید شما را راهنمایی خواهد کرد، برای رسیدن به این کلیسا باید مقدار زیادی راه بروید.

آدرس: استان آذربایجان غربی، کیلومتر 12 ارومیه، روستای سیر، کلیسای مارسرگیز

کلیسای مارسرگیز 6

کلیسای مارسرگیز 7

در این مقاله کلیسای مارسرگیز در روستای سیر از توابع شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی را به شما معرفی کرده در مورد معماری و بخش‌های مختلف این مکان صحبت کردیم و شرایط بازدید از آن را برایتان شرح دادیم. کلیسای مارسرگیز بسیار زیبا و دیدنی است و از جاذبه‌های مهم استان آذربایجان غربی محسوب می‌شود، همچنین بسیار فصل مناسبی برای سفر به این استان و تور های مخصوص این فصل میباشد ممنون که تا اینجا همراه کایت بودید.

تورهای اقساطی کایت

تور جام‌جهانی 2022 قطر

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.

نظر، تجربه و سوال خود را بنویسید.

با ثبت نظر خود در مورد این تور، به دیگر مسافران برای داشتن تجربه بهتر کمک کنید.

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
بستن

نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید