طبیعت گردی در استان همدان | 10 مقصد برتر طبیعت گردی همدان
ضحا اکبری 1399/05/29 0 نظر زمان تقریبی مطالعه دقیقه



استان همدان یکی از استان‌های غربی ایران با آب و هوایی بسیار عالی، قدمت بسیار زیاد، آثار تاریخی فراوان و جاذبه‌های طبیعی فوق العاده یکی از بهترین و ایده الترین مقاصد برای هر گردشگری محسوب می‌شود و هر سال هزاران گردشگر داخلی و خارجی به آن سفر می‌کنند. همدان یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران و حتی جهان است، پس طبیعی است که مکان‌های تاریخی بی شماری داشته باشد اما ما در این مقاله قصد داریم تا مقاصد طبیعت گردی استان همدان را به شما معرفی کنیم که در کنار آثار تاریخی، این استان را به مکانی بسیار مناسب برای سفر و تفریح تبدیل کرده است. پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا 10 مورد از زیباترین و بکرترین جاذبه‌های طبیعی استان همدان را بشناسید.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای مشاهده تورهای طبیعت گردی وارد صفحه "تور طبیعت گردی" شوید.

منطقه‌ی حفاظت شده‌ی شراء

منطقه‌ی شراء یک ناحیه‌ی حفاظت شده است که در شرق همدان و در 45 کیلومتری این شهر قرار دارد. شراء با مساحت 10700 هکتار و دشت‌های وسیع، آبشارهای متعدد، کوه‌های سر به فلک کشیده و پوشش گیاهی و جانوری گوناگون و کمیاب یکی از بکرترین و شگفت انگیزترین نقاط ایران از نظر ویژگی‌های طبیعی به حساب می‌آید که در سال 78 شکار در آن ممنوع و در سال 89 به عنوان منطقه‌ی حفاظت شده معرفی شد. دو قله‌ی بلند این منطقه قزل و قافلانکوه هستند که قافلانکوه با 2559 متر ارتفاع بلندترین نقطه‌ی منطقه‌ی شراء می‌باشد. در این منطقه گیاهانی چون جغجغه، گل چای، گوش بره، گل گندم، ورک، جارو هند، علف گوسفند، شقایق، شیر تیزک، ختمی، تلخه، گون، بو مادران، شیرین بیان، خار شتر، جانورانی مثل قورباغه‌ی تالابی، وزغ معمولی، خار پشت ایرانی، خرگوش،‌ راسو، روباه، شغال، ‌میش، قوچ، کفتار، گرگ، پرندگانی نظیر بلبل، سار، پرستوی معمولی، حواصیل خاکستری، بحری، لاچین، ترلان، قرقی،‌ کرکس، سارگیه، هما، دلیجه‌ی معمولی، دم جنبانک ابلق، سبز قبا، سنگ چشم خاکستری، تیهو، کبک، عقاب طلایی و درختان دست کاشت بسیاری همچون سرو خمره‌ای، بید، زبان گنجشک، گیلاس، زرد آلو، گردو، سیب، توت، انگور و... وجود دارد. یکی از مناطق ایده آل استان همدان برای تفریح منطقه‌ی شراء است که با داشتن این همه گیاه و جانوران کمیاب و طبیعت بی نهایت زیبا بسیار مورد علاقه‌ی طبیعت گردان می‌باشد.

منطقه‌ی حفاظت شده‌ی شراء

دره‌ی کیوارستان

در فاصله‌ی ۱۸ کیلومتری جنوب شهر همدان قله‌ای به بلندی ۳۵۷۴ متر از سطح دریا قرار دارد که ارتفاع زیادی محسوب می‌شود و بلندی این قله عمیق‌ترین و بزرگ‌ترین دره‌ی این ناحیه را به وجود آورده است که نام آن دره‌ی کیوارستان می‌باشد. دره‌ی کیوارستان یکی از زیباترین مناطق طبیعت گردی استان همدان است که دارای طبیعتی بسیار زیبا، آبشارهای فراوان و گیاهان دارویی بسیار زیادی می‌باشد. مسیر این دره با یک جاده‌ی خاکی کوتاه شروع شده و پس از مدتی زمین سنگلاخی می‌شود، با گذشتن از این نقطه مسیر طوری است که باید برای جلو رفتن از لابلای صخره‌ها عبور کرد. در پایین‌ترین قسمت دره رود زیبایی در جریان است که اطراف آن مکان بسیار مناسبی برای اتراق و چادر زدن می‌باشد، دره‌ی کیوارستان یکی از بهترین مناطق همدان برای گذراندن اوقاتی خوش به دور از سر و صدای شهر است.

دره‌ی کیوارستان

دوزخ دره

دوزخ دره نام دره‌ای عمیق و زیباست که در فاصله‌ی 8 کیلومتری غرب همدان قرار دارد و داشتن آبشارهای متعدد، چشمه سارهای فراوان و بیشه زارهای پهناور آن را به مکانی بسیار عالی و بی نظیر برای طبیعت گردی تبدیل کرده است. حدود 3 هزار سال پیش اولین گروه از آریایی‌ها که وارد ایران شدند به این منطقه آمده و در آن ساکن شدند، پس قدمتی بسیار زیاد دارد. بلندترین آبشار این دره با ارتفاعی نزدیک به 15 متر یکی ازآبشارهای زیبا و مرتفع همدان است، در بالای تپه‌ی این دره هم امامزاده‌ای قرار دارد که کف آن پر از فرش‌های رنگارنگی است که مردم پس از حاجت گرفتن به این مکان هدیه کرده‌اند. محیط دوزخ دره طوری است که مکان‌های بسیار زیادی برای اسکان و اتراق طبیعت گردان دارد و علاقه مندان به طبیعت می‌توانند با چادر زدن شب را در این منطقه بگذرانند، به شرطی که در فصل بهار یا تابستان به دوزخ دره سفر کنند چون زمستان‌های این منطقه بسیار سرد است.

دوزخ دره

دشت میشان

دشت میشان منطقه‌ای است به مساحت 1 هکتار که در راه رسیدن به ارتفاعات الوند از آن گذر می‌کنیم، ابتدا از جاده‌ای که در امتداد دره‌ی عباس آباد قرار دارد عبور کرده و وارد مسیر رسیدن به دشت میشان می‌شویم که باید خود را برای یک پیاده روی نیمه سنگین آماده کنیم. در این مسیر ممکن است عشایری را که زندگی روزمره‌ی خود را انجام می‌دهند و باغ‌هایی با درختان بلند و زیبا را ببینیم. مسیر رسیدن به دشت میشان دارای دو استراحتگاه برای کوهنوردانی است که در راه صعود به قله‌های کوه الوند از این دشت گذر می‌کنند. ضمن اینکه برای رسیدن به دشت میشان می‌توان از تله کابین گنج نامه هم استفاده کرد، ایستگاه دوم تله کابین گنج نامه منطقه‌ی دشت میشان است. بهترین زمان سفر به دشت میشان از ابتدای فروردین ماه تا اواخر آبان می‌باشد.

دشت میشان

سراب گاماسیاب

سراب گاماسیاب منطقه‌ی بزرگی است که دارای جاذبه‌های گوناگون نظیر چشمه‌های فراوان، غارهای عجیب، گذرگاه‌های عبور آب و ناحیه‌ی جنگلی است. این منطقه در جنوب نهاوند و در فاصله‌ی 20 کیلومتری آن قرار گرفته و از یخچال‌های طبیعی دره‌های شمالی رشته کوه گرین نشأت می‌گیرد. بزرگترین چشمه‌ی ایران در سراب گاماسیاب واقع شده و در قسمت بالای چشمه‌ها غاری وجود دارد که بسیار بزرگ و دیدنی است. منطقه‌ی جنگل کاری شده‌ی اطراف این سراب دارای درختان بلوط و چنار است و در این مکان جانورانی مثل گرگ، قوچ، بز و پرندگانی همچون فاخته و بلدرچین زندگی می‌کنند. در اطراف سراب مکان‌های بسیار مناسب و زیادی برای چادر زدن و اتراق وجود دارد و طبیعت گردان به راحتی می‌توانند در این مکان کمپ بزنند.

سراب گاماسیاب

سراب گیان

در 18 کیلومتری شهر نهاوند در انتهای یک جاده‌ی زیبا که دو طرف آن به وسیله‌ی جنگل‌های زیبایی احاطه شده است منطقه‌ای به نام سراب گیان قرار دارد. سراب گیان یک منطقه با انواع جاذبه‌های طبیعی مثل چشمه، جنگل و قلل مرتفع می‌باشد که طبیعت گردان به آن علاقه‌ی بسیاری دارند. اگر بعد از شروع منطقه‌ی سراب گیان 30 دقیقه با پای پیاده جلو بروید، چشمه‌ای بسیار زیبا و پر آب می‌بینید که از دل کوه سرچشمه می‌گیرد و اگر به پیاده روی‌اتان که حالا به کوهنوردی تبدیل شده ادامه دهید به قله‌ی مرتفع گاچال می‌رسید. در این مسیر دو استراحت‌گاه برای کوهنوردان تعبیه شده که می‌توانند در آن‌ها خستگی خود را در کرده و استراحت کنند. در فاصله‌ی 2 کیلومتری از سراب یک تپه‌ی باستانی قرار دارد که قدمت آن به 5500 تا 5700 سال قبل برمی‌گردد، زمانی که بومی‌های ایران در این منطقه برای خود تمدن کوچکی تشکیل داده بودند.

سراب گیان

آبشار اللو

آبشار اللو در شمال شرقی شهرستان سرکان از توابع همدان و در فاصله‌ی 2 کیلومتری آن قرار دارد، این آبشار از بلندی‌های سیاه کمر در رشته کوه‌های الوند سرچشمه گرفته و پس از ریختن به دره‌ی سرکان آب مورد نیاز کشاورزان این منطقه را برای آبیاری زمین‌های زراعیشان تأمین می‌کند. این آبشار که ارتفاع آن به ۱۰ متر می‌رسد با وجود دره‌های سرسبز اطرافش و منظره‌ی بسیار زیبای خود آبشار همه ساله پذیرای مسافران و دوست داران طبیعت است.

آبشار اللو

تالاب آبشینه

تالاب آبشینه تالابی با ۸۵ هکتار وسعت است که در مرکز روستای سنگستان در ۱۵ کیلومتری همدان قرار دارد، این تالاب بخاطر سد آبشینه که روی رود آبشینه بسته شده ایجاد شده است و با برخورداری از گونه‌های کمیاب گیاهی و جانوری یکی از مهمترین تالاب‌های ایران به شمار می‌رود. در این تالاب پرندگانی چون پرستوی دریایی، گلاریول، سنقر تالابی، حواصیل‌های خاکستری و ارغوانی، آگرت بزرگ، نوک خنجری، چوپ پا، فلامینگو، درنا، پلیکان، چنگر و گیاهانی مثل فرفیون، چتریان، نعنا، بقولات، گندمیان، گاو زبان و شب بو زندگی‌ می‌کنند. پرندگان موجود در این تالاب اکثرا پرندگانی هستند که در فصول گرم سال از آفریقا به تالاب آبشینه آمده و با سرد شدن هوا دوباره به مناطق گرمسیر کوچ می‌کنند، کوچ همزمان این پرندگان یکی از مناظر بدیع و زیبای این تالاب می‌باشد.

تالاب آبشینه

آبشار گنج نامه

آبشار گنج نامه در غرب همدان و در فاصله‌ی 5 کیلومتری این شهر قرار گرفته است که از معدود آبشارهایی می‌باشد که جریان داشتن آب آن دائمی است و در همه‌ی فصول سال آب دارد. این آبشار که از کوه‌های الوند سرچشمه می‌گیرد دارای ارتفاع 12 متر و عرض 2 تا4 متر می‌باشد. آبشار گنج نامه در زمان هخامنشیان بسیار مقدس بوده و آن‌ها آب این آبشار را پاک و قابل احترام می‌دانستند، به همین دلیل در نزدیکی آن دو کتیبه به دستور پادشاهان بزرگ هخامنشی حکاکی شده است. گنج نامه یکی از زیباترین آبشارهای ایران است که در بهار هوای بسیار دلپذیرش، در تابستان طبیعت بسیار سرسبز و با طراوتش، در پاییز هزار رنگ بودنش و در زمستان قندیل‌هایش همواره گردشگران و طبیعت گردان را به سمت خود فرا می‌خواند، در فصل زمستان یخ نوردان از مسیر این آبشار برای یخ نوردی استفاده می‌کنند.

آبشار گنج نامه

دره‌ی مراد بیگ

در 3 کیلومتری شهر همدان ارتفاعات الوند دره‌ای با وسعت 800 هکتار ایجاد کرده است که به دره‌ی مراد بیگ معروف است و پیدایش آن به زمان ایلخانان برمی‌گردد. در دره‌ی مراد بیگ چشمه‌ای از دل کوه نشأت گرفته ک آب شرب مردم روستای نزدیک به دره را تأمین می‌کند. در پایین دره هم رودی به نام الوسجرد جریان دارد که پس از گذشتن از دره از وسط شهر هم می‌گذرد و در نهایت پس از پیوستن به چند رود دیگر به رود قره چای می‌ریزد. دره‌ی مراد بیگ از شهر همدان خنک‌تر است و با داشتن آب و هوای بسیار عالی و مناظر طبیعی زیبا و دیدنی یکی از مقاصد طبیعت گردان در استان همدان محسوب می‌شود.

دره‌ی مراد بیگ

در این مقاله شما را با 10 مورد از مقاصد طبیعت گردی استان همدان آشنا کردیم، اگر قصد سفر به همدان و لذت بردن از زیبایی‌های این استان هزار رنگ را داشتید می‌توانید به قسمت همدان در سایت ما سر بزنید.

تورهای اقساطی کایت

تور جام‌جهانی 2022 قطر

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.

نظر، تجربه و سوال خود را بنویسید.

با ثبت نظر خود در مورد این تور، به دیگر مسافران برای داشتن تجربه بهتر کمک کنید.

امتیاز و نظرات

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
بستن

نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید