لیست مطالب این صفحه
اگر قصد دارید در سفر بعدیتان، در فهرست جستجوی وبسایتهای رزرو آنلاین بلیط هواپیما، پرواز ترانزیت یا توقف دار را انتخاب کنید، بهتر است اطلاعات کامل و جامعی از آن داشته باشید.
پرواز بدون توقف چیست؟
پرواز بدون توقف، پروازی است با برنامه زمانی مشخص با شروع از مبداء که بدون توقف در مسیر در مقصد توقف میکند. این پروازها به علت نداشتن وقفه و صرفهجویی در وقت، نسبت به سایر پروازها گرانقیمتتر هستند و بیشتر طول میکشند. مانند پرواز از نیویورک به چین.
پرواز مستقیم چیست؟
پرواز مستقیم، برخلاف پروازهای بدون توقف، پروازی است همراه با توقف در مسیر. علت نامگذاری آن به این شکل، شماره پرواز مشخص و ثابتی است که از مبداء تا مقصد دچار تغییر نمیشود و توسط یک شرکت هواپیمایی و یک هواپیما با یک یا چند توقف در مسیر صورت میگیرد. این توقفها برای سوختگیری یا تمیزکردن هواپیما صورت میگیرند و ممکن است با پیاده شدن مسافران هم همراه باشد. مانند پرواز از تهران به زاهدان با توقف در دو شهر کرمان و اصفهان.
پرواز اتصالی چیست؟
پرواز اتصالی، پروازهایی هستند که در آن هواپیماها، شماره پرواز و شرکت هواپیمایی میتوانند تغییر کنند. این پروازها دو دسته دارند:
پرواز اتصالی آنلاین
اگر این سفرهای متوالی با مدیریت و ارائه خدمات یک شرکت هواپیمایی صورت گیرد، آن را پرواز اتصالی آنلاین مینامند.
پرواز اتصالی اینترلاین
اگر این سفرهای متوالی با مدیریت و ارائه خدمات دو شرکت هواپیمایی صورت گیرد، آن را پرواز اتصالی اینترلاین میگویند.
پرواز غیرمستقیم یا ترانزیت چیست؟
پروازهای غیرمستقیم، آن دسته پروازهایی هستند که هواپیمای اولیه مسافران را از مبداء به فرودگاه ترانزیت میرساند. سپس، مسافران بعد از مدتی توقف در این فرودگاه سوار هواپیمای دیگری میشوند و به سمت مقصد حرکت میکنند. در بلیط این پروازها، شماره پروازها تغییر میکند. فاصله توقف بین دو پرواز ممکن است از 30 دقیقه تا 24ساعت به طول بینجامد.
نکات قابلتوجه در رزرو پروازهای ترانزیت
در زمان مقایسه و انتخاب پرواز ترانزیت بین گزینههای مختلف پیشرویتان بهتر است به چند نکته توجه داشته باشید:
- پرواز دوم نباید بلافاصله بعد از پرواز اول صورت گیرد. وجود تاخیر پرواز رفت، مدت زمان لازم جهت فرود هواپیما، انتقال به سالن ترانزیت و سوار شدن به پرواز بعدی را در نظر داشته باشید. یک فاصله 2 ساعته مناسب است.
- قوانین شرکت هواپیمایی که از آن بلیط تهیه میکنید را به دقت مطالعه کنید. چون برخی از آنها در توقفهای طولانی به مسافرانشان محل استراحت پیشنهاد میدهند به این شرط که همان هواپیمایی در همان مسیر و تاریخ، پروازی با توقف کوتاهتر نداشته باشد.
- برخی کشورها برای مسافران ایرانی در توقفهای بیش از 4 ساعت، گرفتن ویزای ترانزیت را الزامی میدانند. ویزای ترانزیت باید پیش از سفر تهیه شود. در سفر به کشورهای نیازمند ویزا، بهتر است به این مسئله توجه کنید که اجازه خروج به مسافران از فرودگاه داده نمیشود.
- یک پرواز توقف دار را باید به همان صورت خریداری کرد. اگر برای پرواز تهران به استانبول، یک بلیط پروازی و برای پرواز استانبول به پاریس یک بلیط پرازی تهیه کنید، پروازتان از تهران به پاریس، توقف دار محسوب نمیشود، دو پرواز خواهد بود.
- در این حالت باید ابتدا وارد فرودگاه شوید، چمدانتان را تحویل گرفته و سپس مجدد وارد سالن مسافران شده، چمدانتان را تحویل داده و کارت پرواز جدید بگیرید. اما در پرواز ترانزیت، شرکت هواپیمایی چمدانهای شما را از شهر مبداء به شهر مقصد منتقل کرده و آنجا به شما تحویل میدهد.
سالن ترانزیت
سالن ترانزیت همانجایی است که مسافران میتوانند با در دست داشتن کارت پروازی، منتظر پروازشان باشند. در واقع، کاربرد اصلی این سالن در پروازهای توقف دار است که مسافر نتوانسته پرواز مستقیم به مقصد خود تهیه کنید و پس از انجام یک پرواز در میانه راه متوقف شده و باید در مرحله بعدی، به سوی مقصد پرواز کند.
ویزای ترانزیت
ویزای ترانزیت، نوعی ویزای غیرمهاجرتی کوتاهمدت است و به شما اجازه میدهد تا در فرودگاههای میانی سفر، توقف داشته باشید. این ویزا مجوزی برای حضورتان در سالن ترانزیت فرودگاه یا حضورتان در آن کشور برای جابجایی بین دو فرودگاه در یک شهر یا یک شهر دیگر است.
انواع ویزای ترانزیت
ویزای ترانزیت به دو نوع کوتاهمدت و ویزای بلندمدت تقسیم میشود:
1. ویزای ترانزیت کوتاهمدت: مدت زمان اعتبار آن از یک ساعت تا چند ساعت میباشد و دارنده آن، داخل فرودگاه و در سالن ترانزیت منتظر میماند تا زمان تعویض هواپیما فرارسد و به مسیر خود ادامه دهد.
2. ویزای ترانزیت بلندمدت: مدت زمان اعتبار آن حداکثر تا سه روز میباشد و دارنده آن، مجاز به ترک فرودگاه بوده و میتواند خودش را به فرودگاه دیگر در همان شهر یا شهر دیگر برساند تا به مسیر خود ادامه دهد.
هزینه ویزای ترانزیت
تعیین هزینه ویزای ترانزیت هر کشور، برعهده وزارت امور خارجه آن کشور خواهد بود. برای مثال، هزینه ترانزیت کشورهای حوزه شنگن 60 یورو میباشد.
چرا باید ویزای ترانزیت تهیه کرد؟
انگیزه ایجاد چنین ویزایی مقابله با ورود پناهندگان است. کشورهای توسعهیافته جهت جلوگیری از تقاضای پناهندگی شهروندان کشورهای دیگر، در فرودگاههایشان برای تعویض هواپیما، چنین قوانین و مقررات سختگیرانهای را وضع کردهاند.
و کشور ما ایران نیز جزو فهرست آن دسته کشورهایی است که برای بیشتر پروازهای توقف دارمان باید نسبت به تهیه این ویزا اقدام کنیم.
مدارک لازم جهت تهیه ویزای ترانزیت
برای تهیه ویزای ترانزیت باید مدارک زیر را ارائه داد:
- فرم درخواست ویزای ترانزیت
- عکس
- گذرنامه معتبر
- مدارک مربوط به سفر نهایی همچون رزرو بلیط پرواز ترانزیت
- ویزای صادرشده از سوی کشور مقصد
- بیمه مسافرتی
اما بهتر است پیش از سفر حتماً به سایت سفارت یا کارگزار رسمی کشور موردنظر مراجعه کرده تا فهرست کامل مدارک لازم برای ویزای ترانزیت سفرتان را ببینید.
در این مقاله از مجله گردشگری کایت ما شما را با دانستنیهای مفید و کاربردی از انواع پروازهای موجود و تفاوتشان با پرواز ترانزیت یا توقفدار، نکات قابلتوجه در خصوص رزرو پروازهای ترانزیت، معرفی سالن ترانزیت، ویزای ترانزیت و انواع آن آشنا کردیم. اگر قصد سفر را دارید، میتوانید با شماره تلفن 02175097700 تماس بگیرید تا کارشناسان کایت شما را درخصوص ثبت نام در تورهای داخلی و خارجی از طریق پروازهای ترانزیت راهنمایی کنند.
تور جامجهانی 2022 قطر
امتیاز و نظرات
نظر، تجربه و سوال خود را با ما در ارتباط بگذارید